Vysoká spotřeba
Vysoká spotřeba
Ahoj, dneska jsem prvně zkoušel spotřebu u mého Leona 14 16v a došel jsem k hroznému číslu 14,45 litru na 100 km, nevíte někdo kde může být chyba? Napadle mě vadná lambdasonda, ale na diagnostice jsem ještě nebyl.
Re: Vysoká spotřeba
Prvně napiš jakou metodou jsi to měřil - nejspolehlivější je nabrat plnou nádrž, vynulovat počítadlo kilometrů, vyjet nádrž třeba po rezervu (čím víc najeto, tím líp), následně na stejné benzince opět natankovat do plna a odečíst stav ujetých kilometrů z přístrojovky. Následně to druhé natankování (množství litrů) vydělit ujetými kilometry a vynásobit stem a výjde spotřeba na 100km.
Zároveň je záhodno si zkontrolovat tlak v pneumatikách a poznačit si v jakém poměru se jezdí jaké trasy (město do 5 km je tragédie). Až pak písneš takto změřenou spotřebu tak můžem navést co zkontrolovat. Pokud bude spotřeba stejně vysoká, tak i tak uslyšíš, že máš nechat udělat diagnostiku a nechat zkontrolovat chování lambda sondy včetně odečtu kolik hlásí čidlo teplotu chladící kapaliny do řídící jednotky motoru. To jsou důležité hodnoty ovlivňující spotřebu. Zároveň písni, kde tankuješ.
Zároveň je záhodno si zkontrolovat tlak v pneumatikách a poznačit si v jakém poměru se jezdí jaké trasy (město do 5 km je tragédie). Až pak písneš takto změřenou spotřebu tak můžem navést co zkontrolovat. Pokud bude spotřeba stejně vysoká, tak i tak uslyšíš, že máš nechat udělat diagnostiku a nechat zkontrolovat chování lambda sondy včetně odečtu kolik hlásí čidlo teplotu chladící kapaliny do řídící jednotky motoru. To jsou důležité hodnoty ovlivňující spotřebu. Zároveň písni, kde tankuješ.
Re: Vysoká spotřeba
Tak je to tak jak jsem říkal, ještě teď jsem zajel za kamarádem na diagnostiku a ukazuje to na špatnou lambdasondu, takže problém bude nejspíš vyřešen, bylo mi záhadou že to začlo dělat až poslední dobou. Ale i tak děkuji za radu.