Vysoká spotřeba

r.v. 1999-2005
Odpovědět
wigossi

Vysoká spotřeba

Příspěvek od wigossi »

Ahoj, dneska jsem prvně zkoušel spotřebu u mého Leona 14 16v a došel jsem k hroznému číslu 14,45 litru na 100 km, nevíte někdo kde může být chyba? Napadle mě vadná lambdasonda, ale na diagnostice jsem ještě nebyl.

PoMa
Administrátor

Re: Vysoká spotřeba

Příspěvek od PoMa »

Prvně napiš jakou metodou jsi to měřil - nejspolehlivější je nabrat plnou nádrž, vynulovat počítadlo kilometrů, vyjet nádrž třeba po rezervu (čím víc najeto, tím líp), následně na stejné benzince opět natankovat do plna a odečíst stav ujetých kilometrů z přístrojovky. Následně to druhé natankování (množství litrů) vydělit ujetými kilometry a vynásobit stem a výjde spotřeba na 100km.
Zároveň je záhodno si zkontrolovat tlak v pneumatikách a poznačit si v jakém poměru se jezdí jaké trasy (město do 5 km je tragédie). Až pak písneš takto změřenou spotřebu tak můžem navést co zkontrolovat. Pokud bude spotřeba stejně vysoká, tak i tak uslyšíš, že máš nechat udělat diagnostiku a nechat zkontrolovat chování lambda sondy včetně odečtu kolik hlásí čidlo teplotu chladící kapaliny do řídící jednotky motoru. To jsou důležité hodnoty ovlivňující spotřebu. Zároveň písni, kde tankuješ.

wigossi

Re: Vysoká spotřeba

Příspěvek od wigossi »

Tak je to tak jak jsem říkal, ještě teď jsem zajel za kamarádem na diagnostiku a ukazuje to na špatnou lambdasondu, takže problém bude nejspíš vyřešen, bylo mi záhadou že to začlo dělat až poslední dobou. Ale i tak děkuji za radu.

Odpovědět