Vymena Prednich svetel seat leon
Vymena Prednich svetel seat leon
Zdravim chtel jsem se zeptat jak je slozite vymontovat predni svetlo kolik to drzi sroubku nemate na to nejaky postup a chtel jsem se zeptat jak se vyndava motorek ze svetel dekuji za rady moc dik
Re: Vymena Prednich svetel seat leon

[color=#BF0040]SEAT TOLEDO 1 M[/color] [color=#000000]1.6 SR 74 kw[/color]
[color=#408000]na penězích mi nezáleží,hlavně když se nadřu ![/color]
No je to trochu jinak - Leon i Toledo maji predni svetla i uchyceni totozne. Dva torx T25 nahore a dva torx T25 dole. K dolnim se dostanes az po sundani narazniku.
motorek ma vysouvaci 3-pinovy konektor, vyjmes ho i pri namontovanych svetlech na aute a to po odpojeni toho konektorku (ma bilou barvu a je zasunut do te uzke strany motorku) a otoceni motorkem o 90 stupnu. Pak bude drzet jen na hridelce, ktera je zakoncena kulickou zasunute v U drazce. Tekze staci za motorek lehce popotahnout a hridelku vyhaknout jejim vychylenim dolu. Jde to lehce, a bez nasili. Zpetna montaz je opacnym postupem, jen si prstem pritahni spodek paraboly, aby ses trefil hridelkou do te U drazky.
motorek ma vysouvaci 3-pinovy konektor, vyjmes ho i pri namontovanych svetlech na aute a to po odpojeni toho konektorku (ma bilou barvu a je zasunut do te uzke strany motorku) a otoceni motorkem o 90 stupnu. Pak bude drzet jen na hridelce, ktera je zakoncena kulickou zasunute v U drazce. Tekze staci za motorek lehce popotahnout a hridelku vyhaknout jejim vychylenim dolu. Jde to lehce, a bez nasili. Zpetna montaz je opacnym postupem, jen si prstem pritahni spodek paraboly, aby ses trefil hridelkou do te U drazky.

Kdyby už tam ruku nějak strčil, tak ty spodní závity na šroubech stejně budou tak zažrané (působí na závity krásně naše sůl, která se dostane mezerou mezi světlem a nárazníkem), že potřebuje pak dostatečný prostor pro vytvoření síly při vytáčení šroubu, popřípadě odvrtávání zalomeného šroubu v matce - to vše díky geniálnímu systému uchycení lampy modelů 1M (VW se asi chtělo Seatu pomstít)

Hih, máš pravdu - u bouraných to jde dolu lehce, bo už s tím někdo hýbal
Ale podstata je jiná - poradit kolegovi, čili jen k věci bez OT

Ale podstata je jiná - poradit kolegovi, čili jen k věci bez OT
Cus chlapy no diky moc jen mam jeste dotaz naraznik drzi na kolika sroubech jak se k nim dostanu nejlepe diky moc chlapy
Abys sundal nárazník, tak musíš odšroubovat:
- na každé straně po 4 torxy co je přišroubovaný podběh k nárazníku (tedy 8torxů)
- po jednom šroubu pod podběhem (je tam výlisek) (tedy 2 x osmička)
- po jednom torxu pod půlměsíci vedle spodní mřížky (tedy 2 torxy)
- po jednom torxu pod lištou nárazníku (tedy 2 torxy)
- tři šrouby zespod nárazníku vešroubovaných do stěny chladiče (3 x osmička)
- vytáhnout po třech plastových cvocích s trnem shora masky na chladičovém pásu (tedy 6 cvoků - nejdřív vytáhnout trny, pak půjdou cvoky lehce)
- odtáhnout kraj nárazníku okolo lampy (pozor u zapření o lampu - může prasknout) a nárazník potáhnout dopředu
- vytáhnout čidlo venkovní teploty a odpojit mlhovky
- sundat celý nárazník
montáž má opačný postup s tím, že musíš pamatovat s trefením na spodní kryt motoru
- na každé straně po 4 torxy co je přišroubovaný podběh k nárazníku (tedy 8torxů)
- po jednom šroubu pod podběhem (je tam výlisek) (tedy 2 x osmička)
- po jednom torxu pod půlměsíci vedle spodní mřížky (tedy 2 torxy)
- po jednom torxu pod lištou nárazníku (tedy 2 torxy)
- tři šrouby zespod nárazníku vešroubovaných do stěny chladiče (3 x osmička)
- vytáhnout po třech plastových cvocích s trnem shora masky na chladičovém pásu (tedy 6 cvoků - nejdřív vytáhnout trny, pak půjdou cvoky lehce)
- odtáhnout kraj nárazníku okolo lampy (pozor u zapření o lampu - může prasknout) a nárazník potáhnout dopředu
- vytáhnout čidlo venkovní teploty a odpojit mlhovky
- sundat celý nárazník
montáž má opačný postup s tím, že musíš pamatovat s trefením na spodní kryt motoru
ok diky moc