TLACHÁRNA

Tlachání o všem možném...
Odpovědět
lapip
Kontaktovat uživatele:

Re: TLACHÁRNA

Příspěvek od lapip »

:lol: A nejen to :lol:
British Standard Pipe Thread – norma jemného závitu, používaného například na plynových trubkách
Business Systems Planning - metodika návrhu informačního systému
BSP (skupina) – hudební trio, které tvoří Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček, jejich největší hit je píseň Země vzdálená.
Bernský salašnický pes.
BSP (počítače) – způsob reprezentace dat v počítačové grafice (binary space partitioning).
:lol: :lol:
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Letos jsem ani nepostřehl, že se Dakar jede. No není už tak prestižní a tak propagovaný jako kdysi.

No a 9 sekund ztráta po třech etapách je zatím o ničem, ale na konci rally bych to viděl na pár hodin. :cry:

elpe69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elpe69 »

a první česká TATRA už je mimo hru :cry:
jen se jim kapečku zasekl plyn a už se váleli ve škarpě
MEN car: Altea FR
WOMAN car: Ibiza Sport
JA SZYBKO NIE JEŻDŻE-JA WOLNO LATAM

lapip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapip »

Chlapi mám možná blbou otázku ;)

Pokud mám v automobilu stále zabalenou autolékárničku v igelitu ( koupena v obchodu ) kde je napsáno, že je platná pro rok 2011.
Má právo po mě Policista chtít abych jí otevřel aby si on překontroloval jestli tam vše je ?
Já mám totiž nějak v hlavě zakódováno, že pokud je lékárnička otevřená policista může říct, že je použitá ( tedy neúplná ) a aniž by překontroloval. Může mě na místě pokutovat.

Jak říkám je to blbá otázka a možná se pletu, ale dneska jsem četl, že někdo si chtěl zkontrolovat lékárničku jestli tam vše je a zjistil, že tam chybí termo přikrývka.

Tak proto ta otázka o otevření ;)

Kdo ví odpoví kdo neví ať pozbude reakce :lol:
Srdcovka

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Blbá rozhodně není - v tom nemá jasno spousty řidičů.
Obal negarantuje obsah lékarničky a tak má právo policista lékarničku nechat rozbalit. Závazné expirační lhůty jsou totiž přímo na zdravotnických potřebách, o skutečné délce nůžek a jejich funkčnosti se na obalu nepíše stejně jako o rozměrech termopřikrývky a šíři škrtícího obinadla.
Pokud bude lékárnička nějakého pofiderného vzhledu a výrobce, tak ji bude chtít policista rozbalit téměř s jistotou. Pokud bude od Hartmana, který dodává přímo i vybavení lékarničky, bude pro něj směrodatný údaj o celkové expiraci lékarničky na obalu.
Domněnka, že se lékarničce po rozbalení zkrátí životnost, nebo ztratí svojí funkci není na místě, páč obsah lékarničky má své obaly, jenž udanou expiraci garantují.
Naopak doplněním stávající lékarničky s vybavením, jenž má před expiraci o věci dle nové vyhlášky si dobu použitelnosti lékarničky prodloužíte, ale cenově to nemá smysl, protože samostatná maska stojí tolik, co skoro celá levnější lékarnička již plně vybavená.

Ale spíše bych se zeptal na to o čem se už mluví méně:
A reflexní vestu máte? Jakou barvu? Je na ní značka EN 471? Vlezete do té vesty? Máte ji po ruce, nebo v kufru? Máte jen jednu pro sebe, nebo pro celou posádku vozu?

lapip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapip »

:lol: Tajně doufám, že to je můj kamarád a ozve se mi :lol:

V OSTRAVĚ BYLI UKRADENY DÁLNIČNÍ ZNÁMKY V CENĚ PŮL MILIÓNU

Zdroj: idnes.cz :)
Srdcovka

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

No jelikoz jsou serie techto cenin evidovany, tak bych nechtel byt tim kdo pri silnicni kontrole uslysi - pane ridici, pojedete s nami na stanici, kde nam vysvetlite, kde jste prisel k teto dalnicni znamce ;)

elpe69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elpe69 »

jj už na to ve zprávách upozorńovali :mrgreen:

no vestu nějakou mám, ale zda má označení to netuším. Měl jsem 3, ale 1 si vzala ženuška do svého Swiště a tak mám jen pro sebe a dětskou pro Smerfíka. Jo a jsou orange páč prý tu žlutozelenou v cizině neuznávaj...jsem někde slyšel nebo četl :roll:
MEN car: Altea FR
WOMAN car: Ibiza Sport
JA SZYBKO NIE JEŻDŻE-JA WOLNO LATAM

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Tak tak, oranzova je jistejsi. Sice je mene viditelna, ale v nekterych statech je na rozdil od zlutozelenych brana jako odpovidajici pozadavkum.

lapip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapip »

PoMa píše:Blbá rozhodně není - v tom nemá jasno spousty řidičů.
Obal negarantuje obsah lékarničky a tak má právo policista lékarničku nechat rozbalit. Závazné expirační lhůty jsou totiž přímo na zdravotnických potřebách, o skutečné délce nůžek a jejich funkčnosti se na obalu nepíše stejně jako o rozměrech termopřikrývky a šíři škrtícího obinadla.
Pokud bude lékárnička nějakého pofiderného vzhledu a výrobce, tak ji bude chtít policista rozbalit téměř s jistotou. Pokud bude od Hartmana, který dodává přímo i vybavení lékarničky, bude pro něj směrodatný údaj o celkové expiraci lékarničky na obalu.
Domněnka, že se lékarničce po rozbalení zkrátí životnost, nebo ztratí svojí funkci není na místě, páč obsah lékarničky má své obaly, jenž udanou expiraci garantují.
Naopak doplněním stávající lékarničky s vybavením, jenž má před expiraci o věci dle nové vyhlášky si dobu použitelnosti lékarničky prodloužíte, ale cenově to nemá smysl, protože samostatná maska stojí tolik, co skoro celá levnější lékarnička již plně vybavená.

Ale spíše bych se zeptal na to o čem se už mluví méně:
A reflexní vestu máte? Jakou barvu? Je na ní značka EN 471? Vlezete do té vesty? Máte ji po ruce, nebo v kufru? Máte jen jednu pro sebe, nebo pro celou posádku vozu?
Včera jsem zrovna o něčem podobném četl článek:
Napíšu to pouze ve zkratce - Šlo o tom, že řidič z povolání psal do časopisu. Ohledně expirační doby třeba obvazových materiálů, které se také kontrolují. Psal tam, že když chodil na přeškolování řidičů tak se toho účastnili i zdravotníci a ti říkali, že pokud se člověk dostane k nehodě a nemá dostatek obvazového materiálu tak život může zachránit i utržený rukáv od košile a podobně. vše to zakončil tím, že má názor, že pokud policie kontroluje expirační dobu některých obvazů tak se jedná o buzeraci 8-)

Co vy na to ? Já si taky myslím, že to je trochu přehnané :roll:
Srdcovka

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Pokud jde o život, je jedno co použiješ, pokud jde o drobné poranění, tak bych Ti poděkoval za nesterilní obvaz, jenž následně může způsobit zdravotní komplikace většího rozsahu. A lékarničku nevozíme jen kvůli situacím, kdy jde o život. Jde o lékarničku 1.pomoci ;)

Na takových školeních se toho namluví hodně a je smutné, že ti co se školí si z celého školení zapamatujou jen ty poznámky, jenž by školitel neměl vypustit z úst.

Lékárnička stojí dvě kila, má životnost skoro pět let (čili náklad necelé padesátikoruny ročně) a vy se o tom chcete dohadovat? :?
Kdyby se raději rozvinula debata nad uzákoněním dovybavením auta hasičákem a zrušením žárovek a pojistek, tak by byla tato debata na místě.

Když policie dělá svojí práci, je to dle některých buzerace, když ji nedělá, hned toho lidi využijou :?
Co tedy jako řidič od policie očekáváš?

Tady je ještě jeden neduh - spousty řidičů nechcou svoji lékárničku použít, aby ji měli stále kompletní a nemuseli ji doplňovat. Čili vozí ji jen na ozdobu. Už jsem slyšel jednou odpověď na prosbu o donesení lékarničky ze svého vozu: "Já ji mám ale ještě zabalenou". Dostal takový kartáč, že ve chvíli, kdy je potřeba něco z lékárničky, tak ji přinese jako první :idea:

lapip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapip »

8-) Zítra je třeba držet pěsti.
1 ze 4 letošních zkoušek je přede mnou :twisted: :lol:
Srdcovka

Vlada Altea XL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada Altea XL »

drzim palce i na nohou....drz se...na bowlingu to oslavime... :o
Seat Ibiza FR+ 2007 (prodáno) :-(
Seat Altea XL 2008 (nyní)
:-)

lapip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapip »

Vlado: Do Bowlingu budu mít ještě další 2 tedy s touto 3 :lol: A jak se zadaří tak to si piš, že to oslavíme proto se na to tak těším 8-)
Jim: Díky ty netvore :twisted:
Srdcovka

Vlada Altea XL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada Altea XL »

oki tak to je parada... :D
Seat Ibiza FR+ 2007 (prodáno) :-(
Seat Altea XL 2008 (nyní)
:-)

lapip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapip »

ŽE BY VE STEJNÉM RYTMU JAKO OLEŠNÁ ? :? :lol:

Obrázek
Srdcovka

Odpovědět