divný zvuky od motoru

r.v. 1999-2005
Odpovědět
Niko

divný zvuky od motoru

Příspěvek od Niko »

zdarec, otázka pro odborníky :) , při studeným motoru se mi začali ozývat divný zvuky ze strany od rozvodů ,že by nějaká kladka ?Při koupi se na rozvody mechanik kouknul a prej mají za sebou cca polovinu životnosti , dá se věřit takovýmu odhadu ? Nebo vás napadá něco jinýho než rozvody ?

chrastění ...........http://img253.imageshack.us/i/8x8.mp4/
normal ...............http://img442.imageshack.us/i/yu1.mp4/

je to jen z telefonu :(

avatar mate , je to 1.9 Tdi, 81kw, ASV :)

PoMa
Administrátor

Re: divný zvuky od motoru

Příspěvek od PoMa »

Hoj chlape,

No řemen vyměněn být mohl, ale záleží co kladky. Ty pozná jedině po demontáži. A kdyby se demontovaly, tak už raději přímo vyměnit, páč pak práce už je o té samé ceně.

V tomto místě je ale ještě jedna napínací kladka a to na drážkovaném řemenu a je s tlumičem (drážkovaný řemen pohánějící altík, servopumpu a klimakompresor). Většinou ten tlumič začne nejdříve prosakovat a pak začne rachotit ta kladka. Horší je, že je tato kladka drahá (cca 2500,-) a proto jí nikdo nemění :cry:
Tu kladku ale jde odzkoušet na autě po sundání drážkovaného řemenu (nasadit 16 klíč odspodu na kladku, přesunout kladku co nejvíce dopředu k chladiči a dole odháknout řemen z řemenice. klíč povolit a pak ve volném prostoru kladku namontovanou dále na motoru bez řemenu zkoumat). Aby ses ke kladce dostal volně zespod, musíš nejdříve shodit dolní a boční kryt motoru (když není kryt, o to dříve kladka odejde, jelokož jde na ní přímo špína)

Niko

Příspěvek od Niko »

Díky za rychlou odpověd ;) , na prd je ta zima ,vytápěný prostory nemám, to pod to auto ani nevlezu :? , Budu muset doufat že to cca 14 dní vydrží a dám to na servis ,ach jo

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Jó bez vytápěné dílny/garáže je to v zimě na prd. Taky bych teď nelehal na zem, bo v té zimě by mi mohlo zamrznout i něco navíc :lol:

Niko

Příspěvek od Niko »

Já už si to před pár lety prožil ,leden ,ůnor a záda cítím dodnes :D . Jo a ještě co bys mi doporučil za rozvodovou sadu ? SKF, Febi,Timken, Gates ??

Avio

Příspěvek od Avio »

přesně tohle mi dělal rozvoďák po výměně nikdo nevěděl co s tím ale ustálilo se to po krátké jízdě.
[url]http://www.seat-club.cz/viewtopic.php?f=27&t=701&start=0[/url]

Niko

Příspěvek od Niko »

To si asi jen správně sedlo :D ,na to já se už bohužel s těma kilometrama spolehnout nemůžu , něco je prostě špatně :? První závada po půl roce provozu :)

Avio

Příspěvek od Avio »

zkusil bych ho vyměnit jak se tu již psalo, řekl bych že to je celý problém
[url]http://www.seat-club.cz/viewtopic.php?f=27&t=701&start=0[/url]

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Kladky rozvodů INA/Litens, rozvodový řemen Conti nebo Dayco, tedy to co bylo při prvomontáži.

Pokud budeš chtít napínák drážkovaného řemene, tak tam stačí bohatě Febi a drážkovaný řemen Bosch

Niko

Příspěvek od Niko »

OK, nějak to provedu, doufám že to pár dní ještě vydrží :) .Takže díky za radu a pomoc ;) ,ještě že vím kam se obrátit :)

roton70

Příspěvek od roton70 »

:) Zdar,vypadá to na kladku,jak již bylo zmíněno,odzkoušej,v žádném případě bych nebral rozvody,nebo řemen :cry: AUTO GATES :cry: cena srovnatelná s daleko lepšími značkami,já jsem měl od nich rozvody na Cordobě,za studena byl klid a až se zahřály,začaly vrkat jako holub - tak šly hned ven a byl klid.Jinak je nejmenované pravidlo : do 30 000 km jsou na řemenu vidět nápisy,potom si nemůžeš být ničím jistý. :lol:
[color=#BF0040]SEAT TOLEDO 1 M[/color] [color=#000000]1.6 SR 74 kw[/color]
[color=#408000]na penězích mi nezáleží,hlavně když se nadřu ![/color]

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

No záleží na jakém motoru a na jakém řemenu ty nápisy jsou čitelné. U Bosche byly čitelné i po 90tisících při výměně. U Conti na stejném motoru zmizly už po 10tisících km, tedy nad čitelností nápisů bych se nepozastavoval.

Odpovědět