Ronald

Představení vašich aut
Jim
Kontaktovat uživatele:

Re: Ronald

Příspěvek od Jim »

tak včera jsem to vše dodělal a urychleně odvez Renému, letěl do Brna na poštu a bylo mi to ví to co, hlavně že jsem se ptal do kdy musím podat EMS v neděli, aby to bylo druhý den do těch 14hod dodali, v pátek řekli do 8 ,včera že prej do 5 :evil:

takže máme spasováno v rámci možností čumáček+retuš barvou(prasečácky jen základ, barva, bezbarvej-plnič, tmel jsem měl strach :lol: ), zadek je zalakován(tady nevím proč to chytlo tmavší odstín :oops: ) vyměněn olej, filtry, vyčištěno, navoskováno, pořešeno 100+1 drobností(nefungující ostřikovač, urvané regulace foukátek, urvané držáky plata atp) už to vypadá slušně

dnes sondnu nějaké díly co by to doladili a budu čekat na finanačná result od Reného, jeho úkol zněl:
převodovka-vyměnit oil a zatěsnit
vyčisti škrtící klapku
vyměnit výfukové těsnění(kolem jednoho šroubu je černo a za studeno to prdí)
kuknout na čidlo kapaliny-auto, topí, ventilátor spíní dle vagu v cca 80, ale ručička ukazuje 60
a pořešit bubny

všechny fotos zde- http://s702.photobucket.com/albums/ww27/SEATJim/ronald/
včera odpo už jsem nefotil měl jsem toho plné zuby :oops:

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

8-) tak do mně:)
ObrázekObrázek

a detaily
ObrázekObrázek

Obrázek
stejnak jsem to nevydržel a koupil jak mřížku tak blinkr :mrgreen:

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

:?: kolejničky od sedaček, ručka a kov část tunelu byli teplé-byli jsme na parkovišti zkoušet parkování je možný že se to tak ohřeje od výfuku?

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Je to možné. Pokud navíc budou chybět alu chráničky nad výfukem, tak se teplo bude o to více přenášet.

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

no logicky od ničeho jinýho to nemá být že, ne alu vložka tam je

jinak žena se sžívá já s tím nalítal 450 km a už chápu dave-ta cupra musela být mazec

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

tak při navigování na park místo jsem zjistil že 3 brzd nesvití :(
může to být tímto?
Obrázek

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Nikoliv, toto je pouze napojení přívodu na výhřev zadního okna.
Spíše vyhrň gumovou průchodku mezi kastlí a třetími dveřmi (na levé straně) a zkontroluj celistvost kabelů a neporušenost izolace.

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

Obrázek
tak se mi to doma sešlo všecko, jen rapid odstrojen, toledo a iba špinavý tak jen momentka

ale jinak jsem byl pro díly na šáde a kolegovi na zahradě stála iba v 70 na čumák, takže mám spravenej výdech,dveřní spínač a už i oba repráky vzadu 8-)

zbývá jen poléčit termostat, 3. brzdový a výhřev a vše o čem vím je OK

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

tak už nám ji někdo pokřtil střibrný/bílý auto :evil:

ale od včera je u mr humla tak snad už nebude teplota mimo města atakovat 60 :mrgreen:

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

tak huml spravil i brzdový a bylo to tím upadeným kontaktem(kostra)

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

no a celý včerejšek byl taky skvělý protože:
v pátek mi lucka jen mezi řeší že ji ronald tak divně chrastí, prý hlavně na volnoběh
v neděli když dojela tak to mělo taky SDI zvuk :o , kovařičci mlatili do hlavy a měrka byla co? no úplně suchá :!: po 1500km
v pondělí ráno následoval SEATí help desk dotaz :mrgreen: , který mě částečně uklidnil, vyčíslil nejhorší variantu a nastínil i možné diag postupy+varianty méně katastrofické
no při zjištění toledo je fuč, jsem dolil 750ml a už mě lucka vezla na odtahový parkoviště, kovařičci přestali tak v po 5min, asi se tim olejem opili :D

další bonusem je voda pod min(asi 2cm), takže dolijem a budem pozorovat

zase jsem sehnal obě zadní světla hella no 8-) , takže něco pozitivního mužem napsat

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

tak nakonec pohádka chytla jiný průběh, provedl jsem konzultaci u Mr Humla, který doporučil propláchnout, nalít 15W40 a med-viz foto
Obrázek
no na to že olej najel 2ti tak tekl černej jak bota a pěkně smrděl, tak jsem nalil 15ku, a ten med, napřed na volnoběh pořád kovový zvuk jakoby lítala kulička v trubce tipuju z 2. válce(teda 2. směrem od L strany), tak jsem to projel a ono se to zklidnilo :o
dolil jsem po max a v neděli se uvidí protáhnem ji do Brna, protože tentokrát jsem řádil u tchánu:)
Obrázek

ale stále je co ladit, takže jsem ještě lítal s štětečkem, aspoň nasilikaloval okno, protože tmel na skla jsem nebral(díky Makru;))

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

a jsem tu zase abych vám povyprávěl jednu z příhod :mrgreen:
edošek byl v servisu, na ulici mělo probíhat čištění, tak jsem dostal pujčenou ibizu na pojiždky po brně
tak ráno natrtam, odemknu, zasunu, otočím a ono ebleeeeeeeeeeeee
a kuaaaa, je 7.07 v 8 začina čištění, kable v toledu, vercajk v toledu kuaaaaaaaaa
stoji to v radě, jen 7m od křižovatky takže bez šance roztlačit či tak a pak přesně jako ve filmech zvak blik nápad
50m od baraku je HZS lidická...
a kuci hasiči, na mě byli hodní pučili mi erární baterku, pak i klíče abych tu naši mohl vytáhnout+ přes den nabili

DĚKUJU

ale dnes ten start byl zase do zhasnutí kontrolek, tak ted esli je to batery nebo nám to něco vybijí :roll:

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

kontrolní otázka soudruzi
na kablech od 3.brzdového naměřím 11,6 V, to samé na konektoru do světla, to samé pokud tam nejsou žárovky (5), ale jak je tam byt 1 tak nameřím 0 :evil:

vojtishek

Příspěvek od vojtishek »

to popisujes v binarni soustave? jestli jo, tak je to spatne :D
ne promin, nevim co chces rici :(
Tančíš příliš divoké tango v příliš malém sále!
Kdo byl, byl. Kdo je, je. Kdo bude, bude.
Keď jsi šťastný, urob smajlíka :) Obrázek

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

marek mě chápe, marek mi to vysvětlil

ne nakonec jsme dospěli že za to opravdu muže ten urvany konektor, takže po marném pokusu přicinovat ho na sklo jsem se nasral a natahl kablik rovnou k 3.brzdovému a už svití :mrgreen:

ale nemuže to být tak einfach, má tam bejt G12 a je tam modrozelená ludra, takže rené bude mít ukol navíc, protože to doma páchat nebudu, nemám ani G12 ani kam to vylít

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Vojto, ta binárka mě napadla totálně stejně a tak jsme to s Jimem vyřešili delší debatou přes ICQ. Ono totiž španělští soudruzi chtěli ušetřit půl metru drátku a tak je zem třetího brzdového světla taháno vodivou cestičkou po skle. No a jelikož má zemnící konektor pro výhřev zadního skla odpadlý, nešla tedy zem logicky ani pro třetí brzdové. Jelikož se Jimovi nepovedlo konektor zpětně naletovat, má provizorně natažen drát země na přímo a pro napojení konektoru následně použije vodivé lepidlo (lepidlo na hliník s Al pilinami).
Chladící kapalina je kapitola druhá.

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

jj soudruzi šetřili paka

hlasím přezuto, vyměněny obě prdlé parkovačky, dolakován PZ lem-byla tam lištička, tak radši ted,než na jaře durch

lucka si teď lěští skla ale jinak máme hotovo, ráno do FIATu na emise a pak k Renému
jinak olej se nám ustálil na cca 0,5-0,6 dcl 1000km což je tak pul toho co před tím, takže oprava se nekoná

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

tak další 2 roky před námi, jen světla prali jinam jinak ok, sklo prý nedrží ničím a když hřeje tak jen půlka nitek, tak asi bud na to kašlem nebo spíš sehnat druhé, zítra si s ní užiju cestu do brna :mrgreen:

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

že by nástin věcí budoucích 8-)
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

jinak dnes ráno po 14ti dnech nejetí zase baterka off, no už mám super návod co a jak

pomapedia thanks ;)

Odpovědět