Spojkový pedál zůstal u po dlahy.

r.v. 1999-2005
Odpovědět
Hanys23

Spojkový pedál zůstal u po dlahy.

Příspěvek od Hanys23 »

Ahoj kluci, potřeboval bych nutně a rychle poradit s tímhle problémem...

Mé auto seat Leon 1,4 16 v r.v. 2005 najeto 86tkm... Dneska jsem jel do obchodu šel nakoupit a příjdu sednu nastartuji zařadím 1 chci se rozjed a na jednou mi zůstane spojokový pedal u podlahy a nejde vůbec nic udělat, tak jsem musel vypnout motor, špičkou nohy vrátit spojkový pedál do výchozí polohy a pak to zkusil znovu a dojel jsem domu cca 3 km... chtěl zaparkovat a udělalo to znovu... pak jsem se šel převléct a šel to zkusit znovu nastaroval jsem objel barák všechno v pohodě.. a pak jsem chtěl zaparkovat, zařadím zpátečku pedál zůstal dole a auto neříditelně jelo do zadu... tak jsem naprudko zastavil a vypl motor... a pak mi kape nejspíše se spojky - kapalina, auto je cca 2 měsíce po servisce kdy mi řekli, že je všechno v pořádku a pry při další prohlídce jenom vyměnit zadní brzdy celé...

Kluci, děkuji předem za rychlé reagování na tohle téma.. a předem děkuji za rady..

S pozdravem Honza

vojtishek

Re: Spojkový pedál zůstal u po dlahy.

Příspěvek od vojtishek »

Spojkovy valec?
Tančíš příliš divoké tango v příliš malém sále!
Kdo byl, byl. Kdo je, je. Kdo bude, bude.
Keď jsi šťastný, urob smajlíka :) Obrázek

Fis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fis »

tohle se nám stalo nejmín čtyřikrát na firemním Citroenu ale nevím čím to bylo bo sem to nevezl do servisu

Hanys23

Příspěvek od Hanys23 »

Mno, nevím kámoš mě straší, že to může býc celá spojka v hájí... tak mi začal vykládat jak to je drahé... atd.. neoreginál stojí na ten motor 16500kc.. takže už teďkom mi je zle :wall: a volat budu až zítra k nějakému servisákovi, na autorizovaný nemám :(

Fis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fis »

celá spojka to určitě nebude

Hanys23

Příspěvek od Hanys23 »

Mno, a myslíte mám to házet do autori... nebo stačí jenom osvědčený mechanik.. který se specializuje na wv, audi, škoda, seat... a soused mu dáva všechny auta i služební... už několik let..

Hanys23

Příspěvek od Hanys23 »

Mno, ale ať to je aspon kvalitní, zase nechcu po dalších 5tkm... měnit... jako už jsem se vyblbnul s rychlostí auta..atd... to je moje druhe ato jezdím sním jako pianko... ale záleži jak stím jezdil ten cip předemnou..

Jak naschval před před 14 dni zkončila záruka

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

To co popisuješ je jak píše Vojtishek spojkovým válcem. Ne spojkou (při té by zvednutí pedálu nepomohlo). Stačí koupit sadu těsnění do spojkového válce za pár korun. Stává se to po nekvalitní výměně brzdové kapaliny (nebo netěsnosti), kdy dojde k zavzdušnění spojkového válce po tom, co klesne hladina v nádobce brzdové kapaliny, popřípadě když sice nedojde k zavzdušnění, ale dostane se nečistota do spojkového válce (jestli nebyla spojka odvzdušňována po výměně brzdovky, tak má vlastně v té větvi stáří 7 let! )
Otázkou je který spojkový válec povolil, ale píšeš o úniku, tak máš lokalizaci jasnou.

Hanys23

Příspěvek od Hanys23 »

Kluci, zítra uvidím co stím díky za rady aspoň jsem chytřejší stímhle jsem se nesetkal ještě, určitě dám vedět co a jak...

Zatím děkuji

Hanys23

Příspěvek od Hanys23 »

Tak už to mám dlouho hotové, nakonec to byla praskla hadice jenom.. takže oprava 1700,-

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

hadice?

Hanys23

Příspěvek od Hanys23 »

Mno hadice... je vní kapalina atd... a ona se natrhla...

Odpovědět