Nestartuje toledo 1.9 tdi 81 kw

r.v. 1992-1998
Odpovědět
MACH

Nestartuje toledo 1.9 tdi 81 kw

Příspěvek od MACH »

Zdravím všechny,mám celkem zásadní problém. Po zhruba třídydenním stání auta v té ukrutné zimě,mi nejde nastartovat. Hrubou příčinu jsem zjistil - nejde mi napětí na cívku nafty na čerpadle. Kablík vede až do svorkovnice jednotky motoru a je nepřerušený. Neporadí někdo,jaká podmínka pro jednotku není splněna,že nepustí štávu? napájení do jednotky jde. (Jinak vybitou baterkou,špatnými žhavičkami nebo spadlou naftou to není)
Předtím jsem se pokušel neúspěšně párovat origo klíček s dálkovým ovládáním,ale to údajně nemá vliv na startování auta,resp. na jeho zablokování.
Něco se tou zimou muselo stát. Nemohl by praskout resp. se znefunkčnit čtecí kroužek imobilizéru u spínačky?
Dá se to nějak eliminovat? Jestli je to jen cívka u té spínačky,tak bych ji mohl zkusit změřit ohmetrem.
Trochu jsem se po tom pídil,a kdyby to dělal imobilizér,tak by auto na 2-3 vteřiny prej naskočilo a zdechlo.
Tak teď nevím čeho se chytit. Kdyby třeba jednotka v tom mrazu třeba navždy umrzla a umřela,můžu to vyzkoušet když si třeba půjčím jednotku od někoho z tzé samé motorizace? Nemusela by být ta jednotka i s jeho imobilizérem - nebo vyhodnocovací zařízení imobilizéru je mimo hlavní jednotku motoru..? Ta černá skříňka nad pedály?
Díky za každý názor nebo nápad.

PoMa
Administrátor

Re: Nestartuje toledo 1.9 tdi 81 kw

Příspěvek od PoMa »

Viděl bych to na relé 109 - pokud je vadné (třebas oxidace na kontaktech), tak nenastartuješ. Právě ono spíná napětí pro čerpadlo. Nejčastější problém.
Jinak to auto má diagnostickou zásuvku, takže stačí napojit na diagnostiku a vyčíst závady. Nejjednodušší způsob jak zjistit závadu.

Odpovědět