Spínač brzdového světla
Spínač brzdového světla
Ve čtvrtek jsem navštívil Heller Ostrava, kde jsem si koupil spínač brzdového světla. Jen nerozumím tomu, že podle eperu dle techničáku mi ta slečna dala jiný spínač než ve svém autě mám. Já to ještě do té doby neměl rozebrané, tak jsem netušil, že to není on. Ještě mě ujišťovala, že tam nic jiného být nemůže. Mám tam totiž ten kratší spínač a ona mi dala ten dlouhý. Já tam večer vlezl, že to vyměním a myslel jsem že mě odvezou. Tak abych tam zas jel reklamovat.
Re: Spínač brzdového světla
A proč jezdíš do Hellera, když ho máš kousek od baráku a k tomu levnější (autotechna na šestce - Oktávka má identický spínač). Navíc je ten spínač jen jeden typ a o funkčnosti rozhoduje jeho montáž (nastavuje se při montáži).
Má 4-pólový konektor a je označen číslem 1J0 945 511D (nová náhrada, plně zaměnitelná má na konci "E")
Cena je do 200,-
Má 4-pólový konektor a je označen číslem 1J0 945 511D (nová náhrada, plně zaměnitelná má na konci "E")
Cena je do 200,-
Jel jsem přes Ostravu a stavil se v Hellerovi. No, nevím jestli je pouze jeden typ, ale dala mi na
http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0 tento: 30 92 9316
a já tam mám tento 32 92 3618. Jsou vzhledově rozdílné, i když jsou oba 4 polové. Asi je jen tak nezaměním, co?
http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0 tento: 30 92 9316
a já tam mám tento 32 92 3618. Jsou vzhledově rozdílné, i když jsou oba 4 polové. Asi je jen tak nezaměním, co?
Dá se to zaměnit?
Ano, dá se zaměnit, je to ta mnou uvedená náhrada - viz výše (1J0 945 511E)
Tak už vím, kde bylo jádro pudla. Měl jsem v autě spínač z Cordoby. Už tam mám ten správný. Původnímu majiteli to začalo blbnout tak tam napral co měl doma. Magor. Už je to tak jak má. On má totiž stejný konektor, jen o 180stupňů otočený. Nejdřív mi tam ten orginální nešel, ale nakonec jsem ho tam dal.
Pokud ti reagují ihned brzdové světla po namáčknutí brzdy, tak jsi montáž provedl správně. Jinak vyndat a montovat znova - bez namáčknutí brzdového pedálu (spínač se správně nastaví a pootočením zaaretuje spínací poloha)
No, zprvu ten origo spínač nešel zamáčknout, tak jsem pedál zašlápl, nasunul spínač otočil a pustil pedál a světla spínají ihned v okamžiku sebemenšího sešlápnutí. Jen se mi zdá, že by tam měl ten spínač držet pevnějí, ale drží. Takže klídek.