Radici segment leon tdi

r.v. 1999-2005
Odpovědět
miramixin

Radici segment leon tdi

Příspěvek od miramixin »

Zdravim chtel bych se zeptat no myl jsem motor vapkou a jak je radici segment na prevodovce tak jsem z toho smyl tu vazelinu a slo tiz radit ma se to nejak mazat necim ten radici segment diky za odpoved

PoMa
Administrátor

Re: Radici segment leon tdi

Příspěvek od PoMa »

No prvotně motor se nemyje a už vůbec nee tlakovou vodou/WAP!!! Veškeré těsnění a elektroobvody jsou konstruovány na vlhkost, nikoliv na stříkající vodu. Zároveň odmaštěním začnou být náchylné na korozi kovové části a všechny kladky se budou po určité době hlásit k výměně. Bowdeny řazení přichystají překvápko ve chvíli, kdy spadne teplota pod bod mrazu.

Když už jsi ale sundal veškeré mazivo, tak správná volba je to máznout tukem na ložiska (Litný). Do kladek se už ale bohužel s tukem nedostaneš. Všechny konektory rozpoj a stříkni je kontoxem, nebo jiným sprejem na elektrokontakty.

Pokud máš na motoru nějakou netěsnost (olejovou), je ji třeba odstranit a očistit jen místo kontaminace. Pokud jsi myl motor kvůli STK, je to chyba - technika zajímají netěsnosti, ne čistost.
Pokud myješ motor pro vzhled, počítej, že se objeví komplikace někde na elektronice, ne-li přímo kostření.

miramixin

Příspěvek od miramixin »

ahoj na kladky jsem nesplichal daval jsem si pozor ani altik jinak jsem mel skoro vse zakryty akorad ten segment kotakty prostrikam musim vypojit baterku aby to nehlasilo pak nejakou chybu jak to byva nez neco rozpojim diky moc

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Jestli máš origo rádio (Aura/Brisa) a odpojíš baterku, tak si připrav kód na odblokování.
Zároveň budeš muset znova nastavit dojezdy na oknech (ochrana proti skřípnutí)

miramixin

Příspěvek od miramixin »

kod mam ale uz tam mam jiny radio co jsem si koupil jak se delaj ty dorazi . jinak nicemujinymu to nevadi teda nebude to hlasit nejakou chybu diky moc

miramixin

Příspěvek od miramixin »

jeste jsem se chtel zeptat auto mam dotazene z italie nema nekdo cesky navod k obsluze ke stazeni diky moc

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Žádná jiná chyba tam nebude.
Návod k obsluze (ve slovenštině) je na netu, popř. kontaktuj Jima ;-)
Jan nastavit dojezdy je v tom návodu.

miramixin

Příspěvek od miramixin »

prosi vas chci se zeptat jak je radici segment na prevodovce tak z boku je takova umela zaslepka neco se do ni leje diky

Odpovědět