Poloosa na 1,4 M1
Poloosa na 1,4 M1
Ahoj, je normální, že mám na jedné straně u své 1,4ky trubkovou poloosu a na druhé tyčovou?
Re: Poloosa na 1,4 M1
Omlouvám se, jestli je tohle hloupá otázka, ale netuším zda to tak je od výroby, nebo to někdo měnil, proto mne to zajímá. Prosím moc o radu.seat píše:Ahoj, je normální, že mám na jedné straně u své 1,4ky trubkovou poloosu a na druhé tyčovou?
Ano, je to normální. Ta kratší poloosa je plná, ta delší je trubková. Je to z důvodu vyrovnání hmotností, tedy rovnoměrné kinetice a zároveň z důvodu zabránění deformace té delší poloosy (trubka se hůře ohýbá).
Někteří výrobci mají (měli) duté obě poloosy, ale na tu kratší domontovávali závaží, což ale není ideální kvůli bodovému zatížení poloosy.
Někteří výrobci mají (měli) duté obě poloosy, ale na tu kratší domontovávali závaží, což ale není ideální kvůli bodovému zatížení poloosy.
Aha, to mě nanapadlo. Moje chyba. ))) Vím, že dělají i duté, jen mě nedošlo, že jedna může být taková a druhá taková. Jen jsem měl strach jestli nebylo s autem něco a někdo koupil novou poloosu, která je jiná než ta druhá. Uf. Díky za pomoc.