Povodně jaro 2010
- Radik1.9TDI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Povodně jaro 2010
Po ceste z práce domů jsem se byl mrknout na ostravici a celkem mazec.
V celém MS kraji je od rána vyhlášen stav ohrožení, povodně už mají první oběť, hladiny řek se nadále zvedají a stále prší
Část měst už byla evakuována, mnoho silnic a tratí je uzavřeno. I na dalších místech mají povodně sílu 50leté vody.
On-line reportáž z postižených míst: ZDE

On-line reportáž z postižených míst: ZDE
Naposledy upravil(a) PoMa dne 17.05.2010, 09:35, celkem upraveno 1 x.
povodně 97´lepčí nepřipomínat
zažil jsem na vlastní kůží v Bogumíně a i když jako bývalý hasič jsem jich zažil víc a vím co voda dovede, na tyto jen tak nezapomenu. Jsem totiž zachraňoval sestřičku, která v té době bydlela za bohumínským parkem. Jsem ji jel na pomoc a sám jsem ji potom skoro potřeboval
Kapečku mě strhl proud - přímo v centru Bogumína - a nebýt kámoše se kterým jsem šel tož nevím nevím no asi bych skončil v Baltu
venku lije lije, tož snad projektanti D47 splnili slib a dálnice v případě vyletí Odry z koryta poslouží jako hráz na ochranu Bogumína. Jenže v tom úseku ještě není dostavěná takže....uvidíme, snad se počasí umoudří a tam na vrchu jim dojde voda

venku lije lije, tož snad projektanti D47 splnili slib a dálnice v případě vyletí Odry z koryta poslouží jako hráz na ochranu Bogumína. Jenže v tom úseku ještě není dostavěná takže....uvidíme, snad se počasí umoudří a tam na vrchu jim dojde voda

MEN car: Altea FR
WOMAN car: Ibiza Sport
JA SZYBKO NIE JEŻDŻE-JA WOLNO LATAM
tisk: 8:47 - Hasiči museli kvůli ohrožení velkou vodou evakuovat v Karviné 40 rodinných domků v částech Darkov, Sovinec a Doly. Ohrožuje je řeka Olše.
Kurňa, snad mi nenateče do "diury" - aby nás to tam nevyplavilo jako krtky, to asi dnes lepčí nebudu fárat
Kurňa, snad mi nenateče do "diury" - aby nás to tam nevyplavilo jako krtky, to asi dnes lepčí nebudu fárat

No sice víš jak moc voda prosékne do šachtic, ale olše vypadá takto (Výjezd z Karviné směr Ova)
-horkovod je cca jeden metr nad úrovní hráze
Myslím, že investor, který na druhé straně cesty začal na záplavové louce stavět sportovní areál (golfové hřiště) a pár budov, může začít budovat znova
-horkovod je cca jeden metr nad úrovní hráze

Myslím, že investor, který na druhé straně cesty začal na záplavové louce stavět sportovní areál (golfové hřiště) a pár budov, může začít budovat znova
- Přílohy
-
- Olse_17_05_2010.jpg (11.87 KiB) Zobrazeno 7195 x
ty vogo a já už si objednal golfové hole
to náš "menežment" nebude mít radost, oni už začali i s tréninkem

to náš "menežment" nebude mít radost, oni už začali i s tréninkem
Tak Karviná je odřízlá od okolního světa - všechny příjezdové cesty jsou zaplaveny 
Nedostanu se z domova do práce, pracuji tedy doma. Lidé pracující mimo město se nedostanou dom. Takovou situaci u nás ještě nepamatuju

Nedostanu se z domova do práce, pracuji tedy doma. Lidé pracující mimo město se nedostanou dom. Takovou situaci u nás ještě nepamatuju

Bohumín očekává 100letou vodu, tedy zaplavení v rozsahu jako v roce 1997. A pršet nepřestává 
Mostní pilíř nejdůležitější spojky z města má prasklinu, tedy bude uzavřen do posouzení statiky.

Mostní pilíř nejdůležitější spojky z města má prasklinu, tedy bude uzavřen do posouzení statiky.
- Granad.de.bill
- Kontaktovat uživatele:
Tak domů jsem se dostal . Cesta přez rychvald je ale ucpaná a všude na kopci nad bohumínem stojí zaparkované auta (lidi se už schovávají )
Centrum bohumína zatím pohoda . Je tu sice pár "louží" ale zatím klid .
Centrum bohumína zatím pohoda . Je tu sice pár "louží" ale zatím klid .
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]
Cesta přes Olši na Ostravu je z části průchodná - pouštějí jen osobní vozy po jednom. Čekací doba na příjezdech k mostu je přes hodinu a most může být kdykoliv (kvůli porušení pilíře) opět uzavřen, tedy nemá smysl se ani pokoušet tam projíždět. Voda teče 10cm pod okrajem mostu.
Těrlická přehrada právě přebrala a voda se valí již neregulovaně, tedy na posledním regulovaném úseku dojde k prudkému zvednutí hladiny řeky Stonávky, která se vlívá do Olše - kousek za poškozeným Karvinským mostem.
Těrlická přehrada právě přebrala a voda se valí již neregulovaně, tedy na posledním regulovaném úseku dojde k prudkému zvednutí hladiny řeky Stonávky, která se vlívá do Olše - kousek za poškozeným Karvinským mostem.
- Radik1.9TDI
- Kontaktovat uživatele:
Šance začíná vypouštět vodu opět prý hrozí protržení. Na horách začalo prý sněžit
Je to masakr je to masakr
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
16:25
V Karviné museli znovu uzavřít hlavní tah na Ostravu. Tentokrát kvůli zaplavené silnici. Město je tak znovu téměř odříznuté od světa, nedá se z něho vyjet autem ani jinými směry.
V Karviné museli znovu uzavřít hlavní tah na Ostravu. Tentokrát kvůli zaplavené silnici. Město je tak znovu téměř odříznuté od světa, nedá se z něho vyjet autem ani jinými směry.
Domu z prace jsem jel zadem po frydecke na Vratimov, at se vyhnu kolabujicimu centru a most z Vratimova na Hrabovou prujezdny v klidu, ale Ostravice pod nim pekne zvednuta. Je to silene toto.
- Granad.de.bill
- Kontaktovat uživatele:
Tak a je to opět zde . Déšť nabírá na intenzitě a bohumín se noří do tmy a strachu z následující noci .
Bylo oznámeno že vodní toky se nedají dále regulovat a hrozí zaplavení centra města . Stav ohrožení nadále trvá .
Auto jsem postavil cca 10 km od bohumína na "kopec" do Rychvaldu aby se mu přez noc nic nestalo .
Jinač zdější parkoviště naprostou prázdnotou a tam , kde stávalo třeba 100 aut jich je nyní maximálně 20 . Vše je na kopci nad ŽDB . Místní jsou dobře poučeni z roku 97.
Novinky.cz : " Množstvím vody by měla být srovnatelná s velkou vodou z roku 1997 " - čehož se obávám nejvíce protože v místě mého bydliště bylo přez 2 m vody - takže bych se nedostal ani ven z baráku .
Zásoby máme nakoupené tak max na 2 dny . Nejhorší je že máme málo alkoholu . Stále čekáme na sirény které oznámí že nějaká přehrada nevydržela a na nás se valí přívalová vlna .
Držte palec ať se mi to vyhne .
Jinač ve sklepě již máme cca 10 cm vody . Budova má sice sběrné zařízení na spodní vodu kde ji odčerpávají automatická čerpadla , ta však hned z rána vypověděla službu takže 3\4 baráku má vytopené sklepy. - my zázrakem zatím nic jelikož máme sklep o něco výše než ostatní .
Bylo oznámeno že vodní toky se nedají dále regulovat a hrozí zaplavení centra města . Stav ohrožení nadále trvá .
Auto jsem postavil cca 10 km od bohumína na "kopec" do Rychvaldu aby se mu přez noc nic nestalo .
Jinač zdější parkoviště naprostou prázdnotou a tam , kde stávalo třeba 100 aut jich je nyní maximálně 20 . Vše je na kopci nad ŽDB . Místní jsou dobře poučeni z roku 97.
Novinky.cz : " Množstvím vody by měla být srovnatelná s velkou vodou z roku 1997 " - čehož se obávám nejvíce protože v místě mého bydliště bylo přez 2 m vody - takže bych se nedostal ani ven z baráku .
Zásoby máme nakoupené tak max na 2 dny . Nejhorší je že máme málo alkoholu . Stále čekáme na sirény které oznámí že nějaká přehrada nevydržela a na nás se valí přívalová vlna .
Držte palec ať se mi to vyhne .
Jinač ve sklepě již máme cca 10 cm vody . Budova má sice sběrné zařízení na spodní vodu kde ji odčerpávají automatická čerpadla , ta však hned z rána vypověděla službu takže 3\4 baráku má vytopené sklepy. - my zázrakem zatím nic jelikož máme sklep o něco výše než ostatní .
Martine, držím palce aby byla noc bez následků.
Já se z města kvůli uzávěrám nedostal, tak jsem teď aspoň hoďku zdřímnul a večer vyrážím do terénu udržovat naše zařízení při provozu. Tato noc bude dlouhá.
Já se z města kvůli uzávěrám nedostal, tak jsem teď aspoň hoďku zdřímnul a večer vyrážím do terénu udržovat naše zařízení při provozu. Tato noc bude dlouhá.
Marku, z [censored] se dá ještě vyjet ven přes Horní Kačice (PL) ale jinak katastrofa!
Jsme museli už uzavřít část dolu páč hladina vody v 18°° byla jen 50m od ústí jámy!!!
V Bogumíně mám máti a ta je na prášky, situace se fakt blíží roku 97´
Jsme museli už uzavřít část dolu páč hladina vody v 18°° byla jen 50m od ústí jámy!!!
V Bogumíně mám máti a ta je na prášky, situace se fakt blíží roku 97´

Byl jsem se pred chvili kouknout znova k Ostravce, spojovacka Vratimov-Hrabova, kdo zna, tak posoudi, jak se zveda voda

Naposledy upravil(a) vojtishek dne 17.05.2010, 21:36, celkem upraveno 1 x.
- Granad.de.bill
- Kontaktovat uživatele:
V bohumíně vládne opravdu velký strach . Lidi mají pořád hodně v podvědomí 100letou vodu . Obešel jsem pro zichr rodinku . Tak uvidíme co přinese dnešní noc . Už nám to vystřelilo kousek od bohumína jednu DTSku takže část obce po tmě . Uvíme zítra , každopádně už teď jdou škody na vedení do stamilionu.