Hučí levé kolo
Hučí levé kolo
Ahoj chlapi, při zatočení vlevo se mi ozývá hučení od levého kola, ale při jízdě rovně nic nehučí. Jen když zatočím vlevo...ložisko? To by hučelo stále ne?
Re: Hučí levé kolo
Odpovídá to ložisku (při zatáčení je jinak zatížené), ale pro jistotu toto vyluč přehozením kola předek/zadek a kontrolou běhounu.
Právě mi připadá, že mi to nehučelo na letních kolech, začal jsem to pozorovat pri přehození na zimni
Tak jsem zkontroloval běhoun, přehodil zadni kolo za předni a dela to porad. Navic jsem zjistil, ze to huci jen, kdyz mam zarazenou rychlost. Pokud projedu zatacku bez rychlosti, tak to nedela
((

Nikdo se s tim nesetkal pri zarazene rychlosti? Mozna se mi to zda, ze je to jen kdyz m,am zarazenou rychlost a je to opravdu lozisko. Jen nechci zbyt. vyhodit prachy za neco.
Ještě si najeď autem na rampu (ne na zvedák - aby auto stalo na kolech) a zkus, jestli nemáš vůli na ložisku u diferáku (výstup na poloosu). Pokud tam vůle není (ono tam začne i prolínat olej z převodovky okolo gufera), bude to opět ložisko v náboji. To ložisko předních kol je běžná věc, pokud má auto najeto nad 160tisíc km, nebo pokud si někde zaznamenal náraz kolem (obrubník apod.).
V pokročilém stádiu opotřebení to ložisko hučí i odlehčené = zvednout auto a zatočit kolem. To už je stav, kdy se může ložisko rozletět. Stejně tak při zvedlém kole odzkoušíš vůle, které tam nesmějí být.
V pokročilém stádiu opotřebení to ložisko hučí i odlehčené = zvednout auto a zatočit kolem. To už je stav, kdy se může ložisko rozletět. Stejně tak při zvedlém kole odzkoušíš vůle, které tam nesmějí být.
Odlehcene kolo mi nehuci, jen kdyz jedu a zatocim vlevo. Co muze stat ta oprava toho loziska u diferaku? Budu muset do servisu
nemam rampu..

Chlapi, to nebude ložisko..dnes jsem to zkousel na parkovisti jezdit dokola. Hučí to na levé straně jakoby u leveho kola při zařazeně jedničce, dvojce a zatačeni vlevo. Pokud rychlost vyhodim prestane to....co s tim?
(((

To ložisko na diferáku jsi zkoušel?
Mění se zvuk s rychlostí?
Na trojku už to nedělá?
Odkud jsi?
Mění se zvuk s rychlostí?
Na trojku už to nedělá?
Odkud jsi?
Na trojku jsem to nezkousel, pokud na trojku nehuci co to znamena?
Dělá to takové hu hu hu hu s rychlosti se to zvysuje. Slysim to od kola na leve strane. Vůli ložiska na diferaku jsem nezkousel, nemam kde najet na rampu nebo kanal
jsem z Kopřivnice u Nového Jičína. Díky moc za každou radu.

Sedni do auta a prijed - viz. Ostrava-pravidelne ve srazech. Projedem to.
Dnes to nedám, jedu ted do Olmíku
(( to mě teda štve
ale díky moc za nabídku. Pokud je to každou středu, tu další bych se objevil.

Jednou měsíčně, každá druhá středa v měsíci.
Zdravim, mam stejnej problém hučení při rozjíždění ale v pravém kole, a v poslední době když řadím tak mi dře i převodovka. Leon 2001 TDI 66KW
Je toho víc minulej tejden jsem byl dopustil klimu a netočí mi asi kompresor, směs mi neutíká ale nejde mi. A dedavno jsem psal ohledně turba, že u 160km se vypne. Díky
Je toho víc minulej tejden jsem byl dopustil klimu a netočí mi asi kompresor, směs mi neutíká ale nejde mi. A dedavno jsem psal ohledně turba, že u 160km se vypne. Díky