čus lidi,
mám Seat Cordoba 1.6 55Kw z 1995
při jízdě se chová celkem normálně ale na volnoběh otáčky mají tendenci kolísat a při sešlápnutí brzdy motor zdechne... Někdy při dojíždění na křižovatku a brždění at už s kvaltem nebo na volnoběh při brždění opět zdechne.
Za studenta je v klidu i na volnoběh. Po vypnutí sytiče se začnou tyhle problémy projevovat ... Otáčky drží ale z ničeho nic se objeví jakoby díra v otáčkách. často to ustojí ale někdy zdechne.
problém je ve škrtící klapce. Jestli nepomůže její vyčištění a základní nastavení, tak ji bude potřeba vyměnit.
Předtím ale zkontroluj těsnost podtlaků (praská podtlaková hadice do posilovače brzd).
široká (cca 12mm) plastová trubka vedoucí do posilovače brzd (ten velký černý UFO talíř s brzdovým válcem uprostřed) - to je podtlak. S ABS to nemá nic společného.
takže trubku jsem vyměnil, krokovej motorek taky, i klapku jinou ale furt je to to samý.
jsou slyšet nepravidelný otáčky i ve vyšších otáčkách, jako by tam něco nepravidelně vynechávalo.
motor má snahu jet stabilně, ale z ničeho nic se objeví díra.
díky za jakýkoli nápady, už nevím kudy kam
jaký hodnoty tam prosím tě mám nastavit a kde to najdu protože vůbec nevím .... Vag mám kabel k tomu taky připojit umím ale kde se mění hodnoty ... je to 1.6 55kw ABU
Doporučuji spíš dát tomu, kdo už to dělal.
Před základním nastavením je potřeba mít škrtící klapku vyčištěnou a pak zkontrolovat v měřených hodnotách, že klapka chodí v celém rozmezí 0-100% Teprve pak se dělá základní nastavení (přizpůsobení - kanál 00 - vymazat adaptační hodnoty, základní nastavení - kanál 98-- řídící jednotka si uloží krajní hodnoty, vypnout na minutu zapalování a je hotovo)
měl si pravdu bylo to programem ale asi se mi to nepodařilo nic se nezměnilo ...
ten problém je při jakýchkoli otáčkách po asi 5s vždy je taková díra vždy pokles jakoby na chvíli se nedostal benzín do válců nebo já nevím co a hned to jede ...
prostě nechápu, ale napadla mě věc, mohl bych to nahrát na video/audio a poslat semka ? pomohl bys mi prosím ?