praskáni/cvakáni od kola a divný zvuk z motoru
praskáni/cvakáni od kola a divný zvuk z motoru
Ahoj potřeboval bych poradit, dneska jsem na auto hodil zimaky na plecháčích a když jsem jel nakoupit tak sem zjistil že když zatočim doleva praská/cvaka od leveho předního kola.dělá to jen na jednu stranu. a za druhé když jsem nastartoval tak jakoby hučí z motoru ale je to slyšet jen ve vnitř, když otevřu kapotu tak nic. ten zvuk je jako když běží čerpadlo na prázdno nebo tak něco,nevim kčemu jinému to přirovnat.z topení to neni. díky za rady
jo a přijde mi že když šlápnu na brdu tak je to slyšet míň a když jí pustim tak zase víc (nebo naopak teď nevim)
jo a přijde mi že když šlápnu na brdu tak je to slyšet míň a když jí pustim tak zase víc (nebo naopak teď nevim)
Seat Toledo II 1.9 TDI 66kw ( DROBEK )
Re: praskáni/cvakáni od kola a divný zvuk z motoru
čau to zatáčení bych řekl asi kineťák 

[color=#00BF00]EGR off, cat off, koncák off, Bilstein B10 + pár drobností do budoucna :-)[/color]
mam od června nové poloosy komplet. a tohle mi přijde jako když někde něco dře disk
tak to těžko říct ale pokud to cvaká jsem furt pro ten kineťák

[color=#00BF00]EGR off, cat off, koncák off, Bilstein B10 + pár drobností do budoucna :-)[/color]
A to začalo dělat až po výměně kol?
Cvakání od kola při plném rejdu bych taky viděl na homokineťák (a to klidně může být i u nového - moh se poškodit při montáži).
Hučení od motoru asi nebude spojeno s výměnou kol, zkus ho blíže specifilkovat, jestli reaguje na změnu otáček (motoru/ rychlosti auta), jak vysoký tón to je, ozývá se i při vyšlápnuté spojce (zmáčklý pedál), při vyplém ventilátoru, vytočených kolech apod. Nebo zvuk nahraj a hoď zvuk/video sem (youtube)
Cvakání od kola při plném rejdu bych taky viděl na homokineťák (a to klidně může být i u nového - moh se poškodit při montáži).
Hučení od motoru asi nebude spojeno s výměnou kol, zkus ho blíže specifilkovat, jestli reaguje na změnu otáček (motoru/ rychlosti auta), jak vysoký tón to je, ozývá se i při vyšlápnuté spojce (zmáčklý pedál), při vyplém ventilátoru, vytočených kolech apod. Nebo zvuk nahraj a hoď zvuk/video sem (youtube)
až po výměně kol. dnes se to cvakakani ozvalo i když jsem jel z kopce a déle brzdil (při jízdě rovně po přestání brzdění) a pak zase nic a pak opět při zatáčení doleva. a to hučení přestane když stojim třeba na semaforu a sešlápnu spojku,zařadim rychlosta pustim brdu (spojka pořád na podlaze), hlasitost se mění podle otáček. ale zároveň je to najvíce slyšet když jedu 60km/h na 3převod stupeň s polovičnim plynem a nebo 80km/h na 4převod.stupeń s polovičnim plynem to to hučí zase jako převodovka nebo tak. akdyž sešlápnu spojku nebo přidám tak je slyšet o hodně méně. nebo to může bejt spojka? fakt netušim. řekl bych že je jen náhoda s tou výměnou kol
To praskání - máš správné šrouby na kolech? (všechny plechy a origo ALU kola mají u koncernu kulovou dosedací plochu, jiné ALU mají konusy). Pokud máš konusovou dosedací plochu šroubů na pleších, může to skřípat, klepat, cvakat a podobně, dokud se šroub sám neuvolní.
Ten hluk vypadá na spojkové ložisko, volnoběžku alternátoru, napínák řemene nebo možná i ložisko hlavní hřídele převodovky
Ten hluk vypadá na spojkové ložisko, volnoběžku alternátoru, napínák řemene nebo možná i ložisko hlavní hřídele převodovky
šrouby a kola mam stejná jako minulej rok. právě proto mi to vrtá hlavou co to může bejt.ještě ho zítra sundám akouknu jestli tam někde něco netrčí.
Stejné, ale správné? Stačí, aby se udělala malá vůle na ložisku a co loni bylo ještě v mezích, může být letos už znatelně slyšitelné
šrouby mam spravné.
dnes sen zajel k přítelkyni taťkovi a po hodinovém hledání a bádání sme dospěli k závěru že za hučení může kladka na ozubeném řemenu ( dělá to při určitých otáčkách cca 2200) a to klapaní od kola mě tak napadlo že asi bude od třmenu který má u jednoho šroubu z částistrženej závit a je zašroubován jen asi na 80% a když sem se o tom zmínil tak je to prej ono. že se při zatáčení malinko vykloní a rachtá o plecháč (15") letnáky jsou 17" takže u těch to nedělalo. ale prej je to docela na hovno, ten třmen.
zatim drží už cca 2500km. ale asi to bude chtít sehnat jinej co pomo

zatim drží už cca 2500km. ale asi to bude chtít sehnat jinej co pomo

Napínací kladka drážkovaného řemene (ozubený je na rozvodech) se mění ve stejných intervalech jako rozvody, takže to může být klidně ono. Stejně tak to ale může být i volnoběžka alternátoru, která je na stejném drážkovaném řemenu - to už zjistíš jednoduše, když shodíš ten řemen.
Ten šroub na třmenu, jestli není dotažený, tak se může stát, že při brždění střihneš ten druhý šroub, takže co nejrychleji dát do kupy
Ten šroub na třmenu, jestli není dotažený, tak se může stát, že při brždění střihneš ten druhý šroub, takže co nejrychleji dát do kupy
to ale bude chtít novej třmen i se šroubama ne
když na jednom je strženej závit a ten šroub se nedá nahradit nějakym obyčejnym když je to váleček. nebo se dá nějak udělat 

Hele já jsem si taky na brzdách zjebal závit.... v železářství jsem koupil podobnej šroub na imbus ale s větším závitem... vyřezal jsem novej závit a pohoda... akorát já debil to dotáhnul na fest a nenechal jsem tam mezeru mezi třmenem a držákem a tím pádem mi deska drhnula o kotouč tak jsem to musel znova sundat a vymezit podložkama
zatím to drží a funguje