prosim o pomoc o vyreseni ohrivani se teploty vody
Re: prosim o pomoc o vyreseni ohrivani se teploty vody
Seat Toledo II 1.9 TDI 66kw ( DROBEK )
Ahoj, mam Leona 1.9tdi 110kw, pri nastartovani se mi 2x stalo, ze mi zacala blikat kontrolka u ukazatele teploty. Muzete mi poradit, ktere cidlo mam koupit a kde ho najdu v motoru? Diky
nekupuj zadne cidlo, u studeneho motoru odsroubuj viko na bance chladici kapaliny a oskrabej (sroubovackem, nozokem) ty dve elektrody uvnitr banky. obe musi byt ponoreny v chladici kapaline (po lem/prostredek na bance).
Problem zmizne
Problem zmizne
Ahoj, dnes se mi stalo, ze mi stoupla teplota vody na 90stupnu, ale po chvili z niceho nic spadla na nulu, auto normalne topi. Muzete mi poradit jake cidlo koupit?Popř. odkaz na autokelly. A kde ho najdu v motoru? Zvladnu vymenu? Myslím, že teď už nepomůže oskrábání elektrod v baňce. Ale kontrolka uz mi neblika ani nepipa, jen mi spadne teplota z 90stupnu na nulu. Diky moc
- Granad.de.bill
- Kontaktovat uživatele:
mám ten samý problém na toledu . Mam podezření na termostat ...
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]
Myslíš, že to je termostat?Auto mi topí
Jedu, zahreje se na 90stupnu a po chvili proste rucicka spadne na nulu. Vypnu motor zapnu klicek a nekdy se rucicka vyhoupne, ale vetsinou zustane zarazena na nule
boze boze, co mam koupit? Cidlo nebo termostat?
Ted nevim jake cidlo, je pry u chladice a nebo jeste u termostatu
Ja se picnu. kamos ma doma novy termostat, uvazuji, ze ho vyzkousime vymenit, zda to pomuze.

- Granad.de.bill
- Kontaktovat uživatele:
Tady bych počkal na vyjádření Pomy . Ten určitě bude vědět . Mě se taky cca po 20 km ručička zvedne na 90 stupňů a pak po chvíli spadne a už se nezvedne , až po dalším nastartování , auto taky topí , motor bych řekl že je zahřátý . Taky to chci před zimou vyřešit
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
asi máte v "kelu" čidlo teploty motoru. Napíchnout na VAG
Na Leoshovi mi to dělalo to samé.

Na Leoshovi mi to dělalo to samé.
MEN car: Altea FR
WOMAN car: Ibiza Sport
JA SZYBKO NIE JEŻDŻE-JA WOLNO LATAM
WOMAN car: Ibiza Sport
JA SZYBKO NIE JEŻDŻE-JA WOLNO LATAM
Elpe má pravdu - čidlo teploty je zde dvojité a jiný údaj dává pro budíky a jiný pro řídící jednotku motoru. Ve VAGu ale nemusí být závada zaznamenána, pokud je ještě v mezích měření, proto je potřeba hodnoty zkontrolovat v bloku měřených hodnot, kde obě hodnoty z obou čidel musí být při 85°C podobné.
U vadného termostatu by hodnota na budíkách vylezla na provozní teplotu jen při jízdě do kopce/stání a neklesala by najenou, ale postupně. Stejně tak u vadného (otevřeného) termostatu se prořívá celý chladič (obě hadice od chladiče teplé) ihned, co doleze teplota na budíkách na provozní teplotu (90°C)
U vadného termostatu by hodnota na budíkách vylezla na provozní teplotu jen při jízdě do kopce/stání a neklesala by najenou, ale postupně. Stejně tak u vadného (otevřeného) termostatu se prořívá celý chladič (obě hadice od chladiče teplé) ihned, co doleze teplota na budíkách na provozní teplotu (90°C)
Tak vyměnil jsem čidlo a je to v pořádku
)

Ahoj chlapi, chtel jsem se zeptat, kudyma dostanu karton před chladič u Leona Tdi? Chci ho tam na zimu dát. at se auto lip zahriva. nejak nemuzu prijit kde ho tam dostat
Asi tě nepotěším, když ti řeknu, že ten kartón moc nepomůže.
Ale pokud chceš dát ke zdroji tepla dobrý hořlavý materiál, tak se tam dává dobře odspodu po sundání spodní prostřední mřížky nebo až pod nárazníkem (bez krytu motoru).
Účinnější je dobře fungující termostat na okruhu chlazení a netopit ihned po startu auta.
Ale pokud chceš dát ke zdroji tepla dobrý hořlavý materiál, tak se tam dává dobře odspodu po sundání spodní prostřední mřížky nebo až pod nárazníkem (bez krytu motoru).
Účinnější je dobře fungující termostat na okruhu chlazení a netopit ihned po startu auta.
Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně sundání přední masky. Vyloupl jsem plastový kryt, co je zacvaknutý, demontoval jsem 6 plastových krytek, nyní už se mi maska volně hýbe, ale stále mi nejde vytáhnout, někde to porád drží, jakoby u nárazníku. Mám Cupra nárazník. Nevíte někdo, kde to ješte drží?
Ona je na nárazníku navařená (při výměně zevnitř šroubovaná), proto ji nesundáš. Sundává se komplet s nárazníkem, nebo jen vnitřek se znakem. Přes ten ale nic nedostaneš. Dostaneš se tam tedy buď přes spodní mřížku, nebo komplet nárazník dolů.