blbne palivoměr
Re: blbne palivoměr
mě napadá jenom porouchaný plovák, nebo nějáká chyba na kabelu od něho... Tuším totiž, že to vyhodnocuje tak, že ten plovák čím je výš/níž dává nějáký odpor a pdole toho odpooru se Ti hýbe ručička palivoměru... Tzn., že kdyby byl někde po cestě tzv. studený spoj (nedoléhající kontakty, jako například povysunutý nebo zkorodovaný konektor), tak tam je velkej odpor, který vytvoří takto zcestnou hodnotu...
...ale nejsem mechanik a moje teorie je založena úplně na ničem (základy elektra SŠ)...
Teorie, že tankuješ moc pohoných hmot je pochopitelně blbost

...ale nejsem mechanik a moje teorie je založena úplně na ničem (základy elektra SŠ)...
Teorie, že tankuješ moc pohoných hmot je pochopitelně blbost

Fotogalerie amatéra a studenta fotografie! 
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu
)

I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.

Sleduj i na Facebooku (dole pod menu

I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.
Pomůže napojení na diagnostiku a podívat se do hodnot co ukazuje signál pro přístroje - je zde zobrazena i ohmická hodnota vstupu z plováku i odpovídající množství paliva v nádrži. Bude-li tedy hodnota souhlasit na diagnostice s budíkem na palubovce a né s obsahem nádrže, bude problém v snímači na plováku, nebo vedení před vstupem do budíků (budík ukazuje správně přepočet z odporové hodnoty). Bude-li na budíku jiná hodnota, než na diagnostice (signál z nádrže bude odpovídat, ale na budíku ne), je problém v budíkách. Tam může být vadné napájení, studený spoj, i převodník.
Tohle mi dělalo druhé toledo, co jsme koupily letos, nějakou dobu bylo odstavené, pán říkal, že stojí asi tak 3 měsíce venku bez hnutí, nechal v něm asi čtvrt nádrže benzínu, po cestě domů jsem ho natankoval do plných, ale budík ukazoval pořád jen čtvrtku, po pár kilometrech a pár dírách se ručička pomalu začala zvedat až vylezla do plných, od té doby oká, pro jistotu jsem ještě počítal spotřebu, na kolik dá ta nádrž a vychází, takže mi to ukazuje dobře, je možný, že to bylo tím jak to dlouho stálo? Jinak asi nemáš stejný problém jako já, jen se dělím o zkušenost....
2x Toledo II, [color=#4040BF]1,6 Sr - 74kW[/color] a [color=#BF0000]1,9 Tdi - 121kW[/color]
tak chyba bude v budíku, vag ukazuje 32l,194,0ohms a 13C ale palivoměr ukazuje mimo stupnici 

konečne jsem se dostal k demontáži budíků a byl to studený spoj, tak po roce palivoměr funguje, PoMa dík.Jinak jsem chtěl začít demontáží plováku.