Zdravím,
potřeboval bych radu. venkovní teplota mi ukazuje přibližně o 6-8 stupňů C méně něž je skutečnost.
Již jsem zjistil z fóra, že čidlo je v zrcátku u spolujezdce a že se tam dá jen vyměnit jakýsi thermistor.
Nevíte jaká hodnota odporu patří k Seat Cordoba Vario 1,4 44kw rok 2001?
díky za rady
Venkovní teplota ukazuje špatné o 8°C
Re: venkovní teplota
Ono spíše bude problém ve vedení (změna/zvýšení odporu), než termistoru. Zkontroluj (a vyčisti) si konektor pod tapecem pro zrcátko (je v něm pin i pro termistor), kabeláž v průchodce mezi dveřmi a rámem (lámou se tam dráty) a konektor co vchází do panelu zezadu (společný konektor klima/palubák/teplota)
díky za radu, ale.
zrcátko jsem rozebral a než jsem se stačil rozkoukat, čidlo prakticky šrot a drátky hned od sebe. takže co teď. nové čidlo nebo se dá nahradit tím thermistorem?
zrcátko jsem rozebral a než jsem se stačil rozkoukat, čidlo prakticky šrot a drátky hned od sebe. takže co teď. nové čidlo nebo se dá nahradit tím thermistorem?
Obhlídni okolní šroťáky.
Další možností je vzít čidlo z Oktávky I nebo Fábie I (má stejné hodnotové křivky), umístit ho do předního nárazníku a natáhnout kabeláž do kabiny (na rádiu zezadu zelený konektor), popřípadě si s tím čidlem pohrát (oholit) a nahradit původní v zrcátku. Po novém čidle se ale nedívej, stojí litr
S tím termistorem to zkusit můžeš - měl by mít 1kΩ (kiloOhm) - jen si dobře zaizoluj přívody a nezapomeň ho vysunout ven, aby ukazoval teplotu vně. Pokud nebude hodnotově sedět (nemám ověřeno), tak těch 15Kč za termistor oproti litru za čidlo nebude tak bolet.
Další možností je vzít čidlo z Oktávky I nebo Fábie I (má stejné hodnotové křivky), umístit ho do předního nárazníku a natáhnout kabeláž do kabiny (na rádiu zezadu zelený konektor), popřípadě si s tím čidlem pohrát (oholit) a nahradit původní v zrcátku. Po novém čidle se ale nedívej, stojí litr

S tím termistorem to zkusit můžeš - měl by mít 1kΩ (kiloOhm) - jen si dobře zaizoluj přívody a nezapomeň ho vysunout ven, aby ukazoval teplotu vně. Pokud nebude hodnotově sedět (nemám ověřeno), tak těch 15Kč za termistor oproti litru za čidlo nebude tak bolet.