Venkovní teplota ukazuje špatné o 8°C

r.v. 1993-1999 + facelift 1999-2002
Odpovědět
dmazini

Venkovní teplota ukazuje špatné o 8°C

Příspěvek od dmazini »

Zdravím,
potřeboval bych radu. venkovní teplota mi ukazuje přibližně o 6-8 stupňů C méně něž je skutečnost.
Již jsem zjistil z fóra, že čidlo je v zrcátku u spolujezdce a že se tam dá jen vyměnit jakýsi thermistor.
Nevíte jaká hodnota odporu patří k Seat Cordoba Vario 1,4 44kw rok 2001?
díky za rady

PoMa
Administrátor

Re: venkovní teplota

Příspěvek od PoMa »

Ono spíše bude problém ve vedení (změna/zvýšení odporu), než termistoru. Zkontroluj (a vyčisti) si konektor pod tapecem pro zrcátko (je v něm pin i pro termistor), kabeláž v průchodce mezi dveřmi a rámem (lámou se tam dráty) a konektor co vchází do panelu zezadu (společný konektor klima/palubák/teplota)

dmazini

Příspěvek od dmazini »

díky za radu, ale.
zrcátko jsem rozebral a než jsem se stačil rozkoukat, čidlo prakticky šrot a drátky hned od sebe. takže co teď. nové čidlo nebo se dá nahradit tím thermistorem?

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Obhlídni okolní šroťáky.

Další možností je vzít čidlo z Oktávky I nebo Fábie I (má stejné hodnotové křivky), umístit ho do předního nárazníku a natáhnout kabeláž do kabiny (na rádiu zezadu zelený konektor), popřípadě si s tím čidlem pohrát (oholit) a nahradit původní v zrcátku. Po novém čidle se ale nedívej, stojí litr :D
S tím termistorem to zkusit můžeš - měl by mít 1kΩ (kiloOhm) - jen si dobře zaizoluj přívody a nezapomeň ho vysunout ven, aby ukazoval teplotu vně. Pokud nebude hodnotově sedět (nemám ověřeno), tak těch 15Kč za termistor oproti litru za čidlo nebude tak bolet.

Odpovědět