Ibiza na volnoběh chcípe

r.v. 1993-1999 + facelift 1999-2002
Odpovědět
ips

Ibiza na volnoběh chcípe

Příspěvek od ips »

Chlapi mám seat ibiza rv. 1995 obsah 1043kw a mám problém s volnochodem,auto se začne dusit a celý se rozklepe a chcípne,bylo na diagnostice a tam zjistili že je špatná lambda a škrticí klapka ale klapka nornálně zavírá a lambdu jsem měnil loni a už si s tím nevím rady tak jestli někdo ví tak budu rád.Jirka

PoMa
Administrátor

Re: ibiza

Příspěvek od PoMa »

I když se zdá, že škrtící klapka zavírá, tak zanesená klapka udělá neplechu - je ji potřeba pořádně vyčistit a udělat základní nastavení. Zároveň odzkoušet, jestli je v pořádku snímač polohy škrtící klapky.
Problém může dělat i špatné palivo nebo čidlo teploty chladící kapaliny.

ips

Příspěvek od ips »

Škrticí klapku jsem nechal vyčistit ale ten snímač polohy škrticí klapky ten skusím vyměnit,snad to začne dělat dobrotu,co se týká paliva tak jsem tankoval na euro oil a ted tankuju na luk oil,skoušel jsem brát i na shell ale palivem to nebude,a ty čidla chladicí paliny,to černé i modré jsem měnil,to auto když nastartuju tak studený jde jak hodinky ale stačí teplota kolem 40 c tak chvilku jde a najednou to někde u vstřiku jako cvakne a a chcípne.Díky za opověd Jirka

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Píšeš, že jsi škrtící klapku nechal vyčistit, ale bylo provedeno i základní nastavení škrtící klapky?
To cvaknutí je průvodní jev přechodu z režimu studeného motoru (podávání bohatší směsi) do režimu teplého motoru - dávkuje se menší dávka paliva a škrtící klapka se přivře až do polohy, kdy je sepnut spínač volnoběhu ve škrtící klapce. Zaměř se tedy právě na ten spínač volnoběhu a snímač polohy škrtící klapky.

ips

Příspěvek od ips »

Tak to fakt nevím,jestli nastavily základní nastavaní klapky,oni to dělali v obyčejném servisu kde nemá žádnou diagnostiku tak že díky moc za radu a nechám to nastavit a pak napíšu jak to dopadlo.Jirka
Naposledy upravil(a) PoMa dne 16.05.2011, 07:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Používej prosím tlačítko "Odpovědět" a ne "Citace"

Odpovědět