prevodovka seat leon 1.9 tdi 81 kw olej
prevodovka seat leon 1.9 tdi 81 kw olej
zdravim chci se zeptat mel by se menit olej v prevodovce vim je tam stala napln a jakou musi mit olej specifikaci, normu diky moc
Re: prevodovka seat leon 1.9 tdi 81 kw olej
No stálá není, bere se podle výrobce jako doživotní, avšak auta se používají déle, než výrobci měli stanovenou "životnost". Tyto hodnoty se nikde neudávaj, ale má to být prý 160tisíc km/8let.
V převodovce je 1,9litru oleje specifikace GL4 a viskozitou 75w-90. Nejlepší je použít origo koncernový olej a úpln nejideálnější pro 6-kvalty, jenže litr stojí cca 600Kč.
Hodně lidí zjistilo, že po výměně oleje v převodovce se jim po čase řadí ještě hůř, než předtím. Vraceli se tak raději zase k původní náplni, kterou vypustili, kterou pouze přefiltrovali, nebo kupovali výše zmíněný olej pro 6-kvalty.
Pokud tedy nemáš problémy s převodovkou (hlučnost, špatné řazení, únik), tak olej nedoporučuji měnit.
Já mám osobní zkušenosti s olejem Valvoline Durablend GL4 75w-90 (použit v několika převodovkách) a nezaznamenal jsem žádné zhoršené vlastnosti, pouze zlepšení, nebo stejný stav.
V převodovce je 1,9litru oleje specifikace GL4 a viskozitou 75w-90. Nejlepší je použít origo koncernový olej a úpln nejideálnější pro 6-kvalty, jenže litr stojí cca 600Kč.
Hodně lidí zjistilo, že po výměně oleje v převodovce se jim po čase řadí ještě hůř, než předtím. Vraceli se tak raději zase k původní náplni, kterou vypustili, kterou pouze přefiltrovali, nebo kupovali výše zmíněný olej pro 6-kvalty.
Pokud tedy nemáš problémy s převodovkou (hlučnost, špatné řazení, únik), tak olej nedoporučuji měnit.
Já mám osobní zkušenosti s olejem Valvoline Durablend GL4 75w-90 (použit v několika převodovkách) a nezaznamenal jsem žádné zhoršené vlastnosti, pouze zlepšení, nebo stejný stav.
tak zkus napsat carpemu za kolik umí ten origo olej 
http://www.seat-club.cz/viewtopic.php?f=61&t=874

http://www.seat-club.cz/viewtopic.php?f=61&t=874
Kde se dá zjistit kolik toho oleje v prevodovce mam? Pri zarazene 1 a 2 mi pri zatoceni vlevo huci neco jakoby od predniho kola, jakmile seslapnu spojku huceni zmizi. Diky
Na boku převodovky je kontrolní šroub na 17 imbus. Olej je po okraj. Když je méně, nedolívá se, ale mění se celý.
už ho umím sehnat i já za 490 kč/l 

A je ho tam 1,9litru, takže koupit dva litry