posilovac riadenia

r.v. 1999-2005
Odpovědět
modryleon

posilovac riadenia

Příspěvek od modryleon »

nazdar hosi vie mi niekto povedat ci sa da robit nieco s posilovacom riadenia??? leon 2001 myslim tym nastavit aby sa volantom islo tocit lahsie lebo mam pocit ze posledne mesiace ide dost tazko kontroloval som olej a je v normal.. a este daco diagnostika mi ukazala tuto hlasku nevie niekto o co ide??? "Exhaust gas recirculation "A" flow insufficient detected"

nieco s vyfukovymi plynmi je to nieco zasrane v motore alebo o co ide??? totis zadna cast vyfuku bola vymenena a ked sa motor zohreje na prevackovu teplotu co je 90 stupnov vyfuk v strede aspon sa mi to pozdava ako zo stredu znie ako deravy ale iba ked j motor zohriaty nevedel som o co ide tak len zo strandy som to napichol na "gps diagnostigu" a ukazalo to tuto Exhaust gas recirculation "A" flow insufficient detected
Neviem ci to ma nieco spojitost s tym zvukom ako keby bol vyfuk deravy???? pls poradte niekto

PoMa
Administrátor

Re: posilovac riadenia

Příspěvek od PoMa »

Exhaust gas recirculation je EGR = recirkulace výfukových spalin - a v závadě máš hlášku o jeho nedostatečném průtoku, což nejspíš vypovídá o chybě jeho ovládacího ventilu. U tvé 1.4 by se to ale projevilo nepravidelným, kolísavým chodem motoru. Každá závada má svůj kód, dle něho se dovíš více.
Můžeš mi osvětit, co myslíš pod pojmem GPS diagnostika? Napíchni to na VAG a dej kód.

K tuze chodícímu řízení: pokud jde víc ztuha i točit při vyplém motoru, než původně šlo, popřípadě jde ztuha otočit volantem (při vyplém motoru) s nadzvedlým předkem (celým), tak pak může být poškozená přímo převodka řízení, nebo zatuhlé dolní čepy, popřípadě křivé tlumiče - snad nic jiného. Pokud toto jde lehce a jde to jen ztuha s posilovačem, mohlo se odporoučet čerpadlo servořízení, nebo opět něco na převodce řízení

modryleon

Příspěvek od modryleon »

mam garmin gps s bluetoothom a na tom porte na diagnostiku mam napischnuty sensor s bluetoothom tiez a ma to v sebe zabudovanu aj diagnostiku...

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Už vím, co myslíš. No krom tlaku turba, otáček motoru bych tomu moc nedůvěřoval. Je tam vysoká chybovost přenosu a použití UNI hlášek. Nech to napíchnout na normální diagnostiku pro koncern.

modryleon

Příspěvek od modryleon »

to som urobil chlapik to napichol v servise na jeho diagnostiku a ukazalo mu presne to iste mne islo hlavne o to ze to ukazuje okamziku a priemernu spotrebu a ze to ma diagnostiku som nevedel bolo to pre mna prekvapko tak to vyuzivam a sem tam pozrem ci to nema dake kody... nestazujem si je to super aspon pre mna dobra hracka :) mam model aj s digitalnou telkou co zatial v irl nejde ale v roku 2012 by uz malo tak pockam a budem to vyuzivat aj ako tv na cestach :) inak dik za info... tvoju odpoved :) dikes

Odpovědět