Klimatizace leon 1.9 tdi 81kw
Klimatizace leon 1.9 tdi 81kw
zdravim chtel jsem se zeptat kdyz je tak -10 tak se my nechce zapnout klima je to norm nebo ne kdyz zmacknu tlacito klimy nebo auto tak se nezapne ale kdyz podrzim tlacitko klimy tak se na displeji rozsviti vlocka a kdyz to pustim tak zhasne diky za odpovedi
Re: Klimatizace leon 1.9 tdi 81kw
No nevím jestli to teď budu správně formulovat, ale není to způsobeno tím, že ještě nemá zahřátý motor a tím pádem nepojede řádně klimatizace dokud se motor nezahřeje. tak jsem to měl aspoň já na Altei , vzduch foukal, ale jen to co sál ventilátor klimatizace zapla až ve chvíli kdy se motor začal zahřívat.
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
Srdcovka
Je-li venkovní teplota nižší, než +5°C je spínání kompresoru blokováno, tedy chlazení nejede.
A je jedno, jestli je to Altea, Leon, nebo Ibiza, je jedno jestli je klima manuální nebo automatická. Je to ochrana před zamrznutím.
A je jedno, jestli je to Altea, Leon, nebo Ibiza, je jedno jestli je klima manuální nebo automatická. Je to ochrana před zamrznutím.
Tedy nad +5°C se dá klima zapnout, ale i tak nepojede dokud se nezahřeje motor je to tak ?
Srdcovka
Srdcovka
Teplota motoru chod klimy neomezuje. Jen maximální teplota chladící kapaliny (blikající červená kontrolka chlazení motoru) klimu blokuje.
To že ti sepla klima až po zahřátí motoru je dáno tím, že čidlo teploty pro klimu je u motorového prostoru a působící teplo klimu odblokovalo (bylo-li pod +5°C)
To že ti sepla klima až po zahřátí motoru je dáno tím, že čidlo teploty pro klimu je u motorového prostoru a působící teplo klimu odblokovalo (bylo-li pod +5°C)

Srdcovka
Srdcovka