je otázka jestli to máš aktuální prumernou na trasu a nebo dlouhodobou. U novějších maxidotu se tohle dá přepínat a zjistíš tak kolik máš skutečně(relativne skutečně) spotřebu.
A je to 6,2 na 100 km tedy potřebuješ 6,2 litru aby jsi ujel 100 km tedy aby jsi ujel 50 km potřebuješ 3,1 litru
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví. Srdcovka
jo, to si spočítat ještě dokážu je to jenom za tu trasu... nemám sice Maxidot, ale palubák tu funkci má... z té dlouhodobé tam mám 7.5 ale jízda převážně po městě...
Ono porovnávat spotřeby na tak krátkých úsecích je dosti ošemetné, to by mohl pak někdo napsat, že měl průměr z Ovčárny do Karlovy Studánky pod 0,2litru i na benzínu (7km z prudkého kopce = motorová brzda)
6.2l/100km za tu trasu z Poruby do Petřvaldu, vždyť to píšu pořád dokola... Tzn že jeslti to je těch cca 46km tak jsem projel necelé 3 litry (cca 2.85...)
lapip píše:U novějších maxidotu se tohle dá přepínat a zjistíš tak kolik máš skutečně(relativne skutečně) spotřebu.
Proč u novějších a proč u maxidotu?
Průměr/ okamžitá jsem měl už na palubáku v Golfu II z roku 1989. I s přepínáním krátkodobá (denní)/ dlouhodobá. Žáden novější a žáden maxidot. Stejně tak je mají i Toleda z devadesátých let. Nejde o rok produkce, ale o rozsah výbavy a funkcí. Je rozdíl palubní PC, poloDOT, MaxiDOT.