Zamrzlá nafta

r.v. 1999-2005
Odpovědět
Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Zamrzlá nafta

Příspěvek od Granad.de.bill »

Lidi potřeboval bych poradit jak odstranit zamzlou naftu z hadic . Auto stojí už 2 dny ve vyhřívané garáži a stejně mi nejde nafta do filtru .
Dle Marka je to ucpané v hadicích . kde to teda sundat aby to nějak dostal ven . Mám to vyfouknout kompresorem ? Napadlo mě že bych u filtru připojil kompresor a zdruhou stranou to vytlačil ven ...dá se hadice sundat u nádrže jen tak? nebo je krytá ještě něčím . Dík za info. v neděli se na to musím vrhnout. auto potřebuji každodenně.
Ještě dotaz- jak prověřit že funguje čerpadlo ?
Motor běží dobře- na startovací spray jsme auto udrželi pár minut při chodu ....Moc dík
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]

PoMa
Administrátor

Re: Zamrzlá nafta

Příspěvek od PoMa »

Ono zamrzání nafty spočívá ve vysrážení parafínu z nafty, který pak dělá neplechu. A parafín rozpustíš až tak v 50°C okolí. Prvotně vyměnit naftový filtr. Trubky jsou dosti široké, ale špunt tam být může. Místo sundávání si vem horkovzdušku nebo obyčejný fén na vlasy (ten je bezpečnější) a trubky po celé délce prohřej (max cca 60°C). - viz. níže bod vzplanutí nafty.
Pak zkus na tu trubku (konec hadičky co je filtr napíchnout průhlednou hadici a pusou zkus nasát palivo z nádrže. když to půjde, máš to průchodné.

Čerpadlo si zkus tak, že si pověs půllitrovou baňku na kapotu s naftou (nebo i čistým VIFem - jede to na něj bez újmy), odpoj hadičku z filtru do čerpadla a průhlednou hadičkou ji prodluž tak, aby ti dosáhla do té baňky s naftou. Volná konec z filtru zaslep (teklo by z něj palivo ze zpětného potrubí). Startni (pomocí spreje) a koukej jestli čerpadlo saje. Když nebude sát, máš problém.
Výsledky bodu vzplanutí dle PM:
Vzorek 1 – čistá nafta 59 stupňů
Vzorek 2 – 1% příměs benzínu 53 stupňů
Vzorek 3 – 5% příměs benzínu 49 stupňů
Norma EN 590 min. 55 stupňů
Zdroj dat: Petrol.cz

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Granad.de.bill »

Ok. takže když to prohřeju tak by to mělo jít i profouknout jak jsi říkal že? Filtr mám nový takže tam už bych problém neviděl. koukal jsem na tu přívodní hadici a i ta je suchá, takže palivo nejde z nádrže . čerpadlo je uloženo kde? Někde v motoru ? U pd bylo ještě podávací a to bylo někde u nadrže ne ? zkusím to tedy nahřát a profouknout . když nic tak servis to jistí. Jen mám strach že mi naučtujou i to , co je funkční ..
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

:P čerpadlo najdeš na konci hadičky co jde od filtru :P
Když stojíš před autem čelem k motoru tak ho máš po levé ruce na motoru. Jdou z něho trubičky ke vstřikovačům a je na něm řemenice. Podávací čerpadlo v nádrži nemáš.

Odpovědět