Toledo - tratí olej

r.v. 1999-2005
Odpovědět
Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Toledo - tratí olej

Příspěvek od Granad.de.bill »

Tak , narazil jsem na první problém na toledu. Začalo tratit olej . Zatím to není nic výrazného. CCa 0.5l na 2500-3000 km. Dalším problémem byla oranžová kontrolka s olejničkou (symbolizující nedostatek oleje pravděpodobně) Olej jsem okamžitě dolil , kontrolka však nezhasla.
Po ujetí cca 500 km (dnes večer) se sama od sebe po dolití vody do odsřikovačů zhasla. Na diagnostiku to jdu napíchnout zítra ale chtěl bych radu kde by se mohl olej tratit .
Voda nemizí, auto jede stále stejně dobře . Najeto 249 500 km . 1.9 TDI 81kw rv 2000 model 01 .

Další , sice nesouvisející dotaz s nadpisem - máte někdo návod na "diagnostiku " climatroniku . Vím že se zmáčkla nějaká kombinace čudlíků a vyvolal se tím režim který dokázal zobrazovat nějaké hodnoty..tuším že otáčky, atp. Hodil by se seznam i návod. Dík za info
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]

Hanny
Globální moderátor

Re: Toledo - tratí olej

Příspěvek od Hanny »

Tady máš odkaz na uloz.to http://www.uloz.to/3818282/co-vse-umi-climatronic-pdf je to PDF soubor v kterém je popsaný postup diagnostiky přes climatronic. Jsou tam napsány i kódy a další věci tak si to pročti.

Dále ten olej. No to dolejváš celkem hodně. Pokud jsou pod tebou fleky na parkovišti mohla by to bejt prosakující vana (přetěsnit) nebo nějaké gufero. Nedýmí ti nějak nadměrně auto? To by zas mohly bejt pístní kroužky... . Dále například může olej prosakovat ventilovým víkem (přetěsnit) popřípadě přímo přes olejový filtr (dotáhnout nebo vyměnit těsnící gumičky). Prostě prvně zjisti aspon pohledem která část motoru je poteklá od oleje :-) Pokud nebude nikde z venku poteklej blok, tak chyba musí bejt vevnitř :-)
[color=#00BF00]EGR off, cat off, koncák off, Bilstein B10 + pár drobností do budoucna :-)[/color]

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Víko olejového filtru se zde nedotahuje!!!

Pokud máš všude sucho (bez viditelných průsaků - což u 0,5L/3000km je mega průsak), tak sundej spodní hadici z intercooleru - nejčastější příčina je prosakující turbo (= repas/přetěsnění)

Hanny
Globální moderátor

Příspěvek od Hanny »

Poma: OK tak tedy dotáhneme momentovým klíčem na 25Nm kdyby byl volnej....

Ale jak jsi už psal nejčastější příčinou bejvá to turbo, přičemž já měl plnej IC oleje ale olej se neztrácel :-D
[color=#00BF00]EGR off, cat off, koncák off, Bilstein B10 + pár drobností do budoucna :-)[/color]

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Dneska jsme jezdili a zkoušeli auto napíchnuté přez VAG ..tak zdá se býti vše v normě ..až na termostat ..

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Tak, motor jsem vytřel , očistil od oleje . Je možné že by olej mohl jít kolem víčka na dolévání a kolem (nevím jak to přesně nazvat ) toho ventilu na odvětrávání vaček co jde k filtru ? Tam to bylo extremně zasrané . Jinač, mám asi kouzelné auto, ale po ujetí cca 250km zatím nevylezla ani kapka..Buď to auto má nějaký selfrepair nebo nevím . Problém vždy nastane, začnu jej řešit a odezní. Jediné co zatím nevím je kolik mi chčije oleje přez turbo protže jsem zatím neodstrojil masku a nerozebral ic.
Kolik tak může stát minimálně vyčištění turba a znáte tady někde v okolí spolehlivý servis kde to udělají aniž by to dojebali popř vyměnili za nějaký "model" s nalítaným milonem ? Turbo už docela píská a jde slyšet i v kabině auta

Hanny
Globální moderátor

Příspěvek od Hanny »

Ty jako IC si myslím že určitě vyčistíš aji sám doma v kýblu s nějakým přípravkem. Ale jakým to neporadím :-)

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Ic neřeším, to vím že se dá doma ,jedná se mi o čištění turba . Které má k včerejšímu dni nalítáno 250 000

Hanny
Globální moderátor

Příspěvek od Hanny »

sry blbě jsem si to přečetl :-)

Odpovědět