Toledo II 1,6 74kW

r.v. 1999-2005
Odpovědět
toledak

Toledo II 1,6 74kW

Příspěvek od toledak »

Takže, konečně jsem se dostal k tomu, abych sem hodil nějaký foto rozborky interieru toleda přítelkyně. Rozebíral jsem to kvůli zatékání do auta. Závada byla na plechách stahovačky, na obou předních dveří, dole pod reprákem bylo těsnění tvrdý a popraskaný. Rozdělal jsem plech, očistil staré těsnění a místo něj, NEUTRÁLNÍ silikon... Pak přišlo vysušení interieru. Jelikož topení a větráky naplno na podlahu nestačili, rozhodl jsme se rozebrat tapec, nadzvednout a nechat vyschnout, jenže jsem zjistil, že pod ním je ještě izolace, která má z vrchu gumu, takže musela ven a protože jsem nenašel kde končí, tak těsně pod plastama středového tunelu jsem ji uřízl, takhle jsem udělal obě poloviny auta. Když izolace uschla, přišlo skládání interieru do původního stavu, izolaci jsem slepil koženou páskou, aby nedocházelo k jejímu posouvání. Trochu jsem zápasil s plasty kolem prahů a středových sloupků, ale vše se povedlo. Po všeho zadělání přišla intenzivní zkouška, proudem vody, jsem cca hodinu oplachoval celý auto, nejvíc jsem to směroval na okna předních dveří. Když už jsem takhle cákal, umyl jsem hned auto. Pak jsem vlezl do vnitř a nikde ani kapka, dva dny jsem to chodil kontrolovat a vše je oká. Konečně... =D> (y)

Takový pozdější začátek: Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Podlaha bez izolace: Obrázek

izolace, která vede přes středový tunel, od které jsem kus odřízl: Obrázek

Pokračování montáže izolace se speciálnámi podpěrami koberce :D : Obrázek

Detail izolace: Obrázek

Uploaded with ImageShack.us Možná to někomu pomůže.... :)
2x Toledo II, [color=#4040BF]1,6 Sr - 74kW[/color] a [color=#BF0000]1,9 Tdi - 121kW[/color]

Jim
Kontaktovat uživatele:

Re: Toledo II 1,6 74kW

Příspěvek od Jim »

ten bežovej interiér vypadá mooooc gut, ale asi jen u cizího, mít ho v autě tak mě asi jebne :mrgreen:

toledak

Příspěvek od toledak »

Máme to auto od dubna letošního roku, hned po koupi jsme celej interier vydrbaly, jezdí s tím jen přítelkyně, takže jsem čekal že čistý jí to vydrží celej rok, ale opak byl pravdou, je to zralý na vydrbání znovu. Když je to čistý vypadá to luxusně, ale díky tomu, že je to světlí, tak je tam vše vidět. Jinak přítelkyně s tím jezdí do práce a na nákupy cca 50km denně a má tam průměrnou spotřebu 6,4/100km, jel jsem s tím minulý týden do práce, páč jsem měl svoje tdi na výměně oleje, a se spotřebou jsem se dostal na 7,9 a pak už jsem radši ani nekoukal :D :D :D škoda že obě naše toleda pujdou pryč :( :cry:
2x Toledo II, [color=#4040BF]1,6 Sr - 74kW[/color] a [color=#BF0000]1,9 Tdi - 121kW[/color]

toledak

Příspěvek od toledak »

Plánujeme rodinu, takže nejspíš obě auta pryč, za ně pak Altea 5P1, nebo Teledo 5P2...

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

To sušení - cca 8hodin startlého motoru a topení na podlahu (s mírně cca 1 cm pootevřenými okny) auto dokonale vysuší i v zimě, natož nyní v létě (odzkoušeno). Podmínka je teplo a jen minimálně pootevřené okna (tím se vevnitř u podlahy vytvoří ještě vyšší teplota a je větší odpar z koberce - nyní na slunci nebylo potřeba ani auto startovat a topit).
Jinak jak psal Jim, béžová vypadá pěkně, ale v cizím. Doma ani náhodou.

Co se týče zatýkání pod plechy stahovaček, nějaké návody už tady jsou, je to bohužel velká slabina těchto aut, nicméně supr čas na připomenutí před podzimním dešťovým obdobím - kdo je připraven, není překvapen (y)
A kdo má v autě sucho, ten v mrazech neřeší námrazu zevnitř skel auta ;)

toledak

Příspěvek od toledak »

Zdravím, u tady toho toleda, jak jsem rozebíral vnitřek, tak jsem odpojil kabel airbagu, po připojení, jsem věděl, že mi bude svítit kontrolka na palubce, po otočení klíčku do polohy 1 svítí, po chvilce zhasne a pak se rozsvítí a svítí celou dobu, to jsem však čekal, ale jde to na diagnostice odstranit?? Děkuji.. :) A četl jsem reference na převodovku DUU, je tam problém s nýty diferenciálu, tak jsem se chtěl zeptat, jestli to drží, podle toho, jak se s tím jezdí, nebo přijde čas a prostě se to vysype???

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Závadu smázneš bez problémů přes diagnostiku.

Diferák se vysype bez vlivu jízdního stylu - prostě jednou nýt upadne a mezi zuby nadělá neplechu. Zda-li bude postižena i tvá převodovka je ve hvězdách.

toledak

Příspěvek od toledak »

Tak ještě, že přítelkyně jezdí pouze po okolí... A myslíš, že je třeba dobrý měnit častěji olej? Vlastně, to je úplně jedno...

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Po najetých 160tisících km je vhodné olejovou náplň převodovky vyměnit, pokud začíná dělat komplikace například řazení.
ALE: pokud možno, tak originálním olejem, jelikož po výměně oleje se stává, že i když nový olej má splněnu normu VW, viskozitu i specifikaci, tak začnou zlobit rychlosti (chytají synchrony). Takže raději nelaborovat a dát přímo origo. Ještě líp, když se použije olej pro 6rychlostní skříně. Litr oleje (náplň je 1,9litru) stál ale okolo 6stovek.

Odpovědět