Připojení CD měniče
Připojení CD měniče
Ahoj, koupil jsem Leona a je tam original radio na kazetu ale je na něm tlačítko na přepínání cd, tak si myslim že k němu jde připojit CD měnič. Nevíte co je k tomu všecko zapotřebí abych to spároval? Jako kabely a kam to mam zapojit atd...?
Re: Připojení CD měniče
Když vytáhneš rádio, tak je v v zadní stěně zapojen první shora tříbarevný konektor (žlutá, zelená, modrá). Pokud vedou dráty z modrého konektoru, tak najdeš konektor za kastlíkem co je před spolujezdcem. Tam (do kastlíku) patří osadit CD měnič (jsou dvě verze vnitřku kastlíku - s a bez CD měniče - když nepočítám verze pro osazení klimatizované přihrádky a vypínání airbagu). CD měnič koupíš cca za 18stovek na Aukru. Pokud není ani ten káblík osazený, tak jde taky sehnat.
- Přílohy
-
- 1453500808_1.jpg (48.55 KiB) Zobrazeno 3612 x
-
- 1451391034_1.jpg (56.94 KiB) Zobrazeno 3612 x
Ok, díky za radu. Ještě jsem dostal tip na Transmitter, ale co jsem slyšel, tak prý zvuk neni tak dobrý jako z CD.
Tak ho vyměň za AURA CD (nečte MP3) a nebo do onoho modrého konektoru napoj AUX vstup, na který následně napojíš nějaký MP3 přehrávač.
Já chci právě zachovat to autorádio na kezaty, neni to takový lákadlo pro zloděje. Ten AUX-IN adaptér je taky dobrý řešení. http://www.car-multimedia.cz/aux-in-ada ... 8-pin.html
No jestli jsi trochu šikovný na pájení, tak si to za stovku uděláš sám (konektor je na rádiu, jeden pin (potřebuješ 4) stojí cca 5Kč, káblík z Jackem koupíš hotový za necelého paďocha.
Návod kde co zapojit tu někde je od Vojtishka, popřípadě když ho nenajdeš, tak ho sem dám znova.
Je ale určitý typ rádií, kdy se ten vstup neotevře (neaktivuje), pak je třeba aktívní simulátor CD měniče. Například X-carlink, který je osazen i vstupem USB (pro Flash paměti) a SD čtečkou. Cena ale poněkud převyšuje tržní cenu origo rádia (na druhou stranu tím, že je to v kastlíku, tak to nikoho neláká)
Návod kde co zapojit tu někde je od Vojtishka, popřípadě když ho nenajdeš, tak ho sem dám znova.
Je ale určitý typ rádií, kdy se ten vstup neotevře (neaktivuje), pak je třeba aktívní simulátor CD měniče. Například X-carlink, který je osazen i vstupem USB (pro Flash paměti) a SD čtečkou. Cena ale poněkud převyšuje tržní cenu origo rádia (na druhou stranu tím, že je to v kastlíku, tak to nikoho neláká)
Ok, díky za radu.