Lidi,
potřebuji radu...
Mám Toledo 1,9tdi 81kw, r.v.2003 a nefunguje mi tachometr a ručička palivoměru v zatáčkách strašně lítá....
Když to napichnu na diagnostiku tak to hlásí nesmyslný signál od snímače rychlosti. V akčních členech jde ručičkou rychloměru normálně hýbat.... Podle mě to bude snímačem rychlosti co je na převodovce, ale nechce se mi ho kupovat dokud nebudu mít jistotu, že je to tím, ať zbytečně nevyhodím litr za snímač. Vedou do něho tři dráty ( podle mě +,- a signál rychlosti).. + tam jde, - taky, ale nevím jak změřit ten signál... nevíte jak na to? Nebo neměl někdo z Vás podobný problém?
Může mít ten nefunkční tachometr vliv i na ten palivoměr nebo je to jiná závada?? Moc děkuji za rady
S pozdravem
Tom
Nefunkční tachometr a palivoměr
Re: Nefunkční tachometr a palivoměr
Prvotně bych si zkontroloval konektory na budících a samotný plošný spoj budíků.
Čidlo rychloměru se téměř nekazí. Ten třetí drát jsou impulzy, čili osciloskop za jízdy pomůže při detekci funkčnosti. Nebo ještě jednodušeji napíchnout diagnostiku a koukat za jízdy na hodnoty rychlosti, zda-li se shodují s rychloměrem. To samé v diagnostice ukáže stav paliva v nádrži v litrech. Takže taky uvidíš, zda-li v době skákání ručičky skáče hodnota i na daiagnostice.
Čidlo rychloměru se téměř nekazí. Ten třetí drát jsou impulzy, čili osciloskop za jízdy pomůže při detekci funkčnosti. Nebo ještě jednodušeji napíchnout diagnostiku a koukat za jízdy na hodnoty rychlosti, zda-li se shodují s rychloměrem. To samé v diagnostice ukáže stav paliva v nádrži v litrech. Takže taky uvidíš, zda-li v době skákání ručičky skáče hodnota i na daiagnostice.