Shořel mi motor
Shořel mi motor
Prosím prosím při požáru mé Cordoby 1.4Mpi, 8 ventil, kod motoru:AKK, rok výroby:2000 se mi roztavilo spoustu věcí v motorovém prostoru.
Potřeboval bych poradit co všechno budu potřebovat aby zese byla v pohodě. Nikdy jsem se nepídil potom co tam všechno je, ale dnes mě to zajímá. Samozřejmě že věci okolo motoru a samotný motor poznám, ale nevím co všechno je pod filtrem. Předem dekuji za odpovědi. přikládam odkaz na fotky. http://imageshack.us/g/651/dsc02323mal.jpg/
Potřeboval bych poradit co všechno budu potřebovat aby zese byla v pohodě. Nikdy jsem se nepídil potom co tam všechno je, ale dnes mě to zajímá. Samozřejmě že věci okolo motoru a samotný motor poznám, ale nevím co všechno je pod filtrem. Předem dekuji za odpovědi. přikládam odkaz na fotky. http://imageshack.us/g/651/dsc02323mal.jpg/
Re: Shořel mi motor
myslím, že budeš potřebovat nový motor....
Ale, třeba se pletu, kluci Ti řeknou víc

Fotogalerie amatéra a studenta fotografie! 
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu
)

I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.

nejlépe druhý motor + jeho široké okolí 

No zas tak jednoduché to není a dle foto bych už obnovu nedělal, ale prodal zbytek na díly. Ono sice vypadá to jen po laickém pohledu, že se to povyměňuje, ale: Až vytáhneš motor, zjístíš, že bude teplem zdeformovaná přepážka, i kdybys měl štěstí, tak jí budeš muset stříknout a stejně začne reznout. Ze strany kabiny to bude podobné. Další věc je elektroinstalace - je tam pár různých kabelových svazků a jejich výměna znamená odstrojit celý předek včetně palubovky. K tomu musíš koupít totožnou kabeláž nejen podle motoru, ale i podle výbavy. Další věc je příslušenství motoru - od servopumpy, alternátoru, klimakompresoru (jestli je klima) po hadice, o motoru samotném nemluvím. Sice může vypadat na venek celý, ale vysoká teplota při hoření poškodila jak gufera a různá těsnění, tak se spekl na stěnách přilnutý olej, což při uvolnění znamená následné ucpání některého mazacího kanálku a pak zadření motoru. Vysokou teplotou se mohl poškodit i chladič. Dalo by se tedy říct - buď koupit kompletní předek z jiného (stejného) auta a věci přestrojit (pokud není zkroucená přepážka), nebo raději zbytek prodat a koupit něco jiného.
ještě mě tak napadá, když to bylo v plamenech, tak to muselo být docela rozehřátý, ne..? Ta studená voda při hašeí tomu určitě prospěla 
To už fičet nebude...

To už fičet nebude...

)

Děkuji vám za odpovědi zatim jsem se dopočítal asi 20 000 korunek a to nemám zdaleka všechno.
Tak už začínám přemýšlet o nějaké té likvidaci

Tak už začínám přemýšlet o nějaké té likvidaci

koukni všudemožně po internetu, jestli někdo neprodává ten motor
Myslím, že bys mohl najít, v polsku se jich bude válet mraky...
Nevím, odkud seš, ale určitě bych koukl i po autovrakovištích

Nevím, odkud seš, ale určitě bych koukl i po autovrakovištích
)

Taky bych zkusil gliwice pokud jsi někde z okolí... a pokud by jej tam neměli tak jej budou mít třeba na skladě a jel by jsi s nima a nebo další víkend by ti ho tam dovezli 

[color=#00BF00]EGR off, cat off, koncák off, Bilstein B10 + pár drobností do budoucna :-)[/color]
Výměna motoru není vše - viz výše. A kupovat kabelové svazky, které jsou už vytažené - to je kup do loterie. Troufl bych si říct, že elektroinstalace výjde cenově blízko několika tisícům
...takže když se stane toto, tak tedy nové auto, jo?
mno...
mno...
)

jj, v tomto rozsahu se investice neoplatí
u tak starého auta mě to nepřekvapí, ale syn od babičiny sestřenice měl BMW X6, koupoval ho úplně nové a několikrát to měl v servisu, že se to auto přehřívá. Nikdy nic nenašli, auto nakonec na dálnici shořelo během chvilky na prach a vše co v něm bylo (stačil jen vyskočit a utíkat do pryč) a v likvidaci pojišťovna řekla, že zaviněno uživatelem a nazdar ahoj čau, nedostal ani korunu, tak se s nima teď soudí...
...každopádně má teď porsche, tak nevím
...každopádně má teď porsche, tak nevím

)

Já jsem se koukal po vrakovištích a nic moc, (málo dílů nenašel jsem všechno)
ale kdyby se objevila bouračka za rozumný peníz tak bych do toho asi šel.
Samotný motor mě nespasí myslym že bude stačit sání vstřiky a ty věci které
jsou na hlavě roztavené a nedokážu je identifikovat. A to příslušenství okolo +
ty kabelový svazky které jsem taky nenašel.
Ta bouračka by bodla protože tam bude všechno komlet i s motorem
a nemusel bych nic řešit jen bych to přestrojil.
Mimochodem jsem z Prahy,
ale jinak jsem normální.

ale kdyby se objevila bouračka za rozumný peníz tak bych do toho asi šel.

Samotný motor mě nespasí myslym že bude stačit sání vstřiky a ty věci které
jsou na hlavě roztavené a nedokážu je identifikovat. A to příslušenství okolo +
ty kabelový svazky které jsem taky nenašel.

Ta bouračka by bodla protože tam bude všechno komlet i s motorem
a nemusel bych nic řešit jen bych to přestrojil.
Mimochodem jsem z Prahy,

Z Prahy? Tak to máš co by kamenem dohodil do němec. Tam budou rádi, když se zbaví bouračky za 500€, takže hop na Mobile.de, tam zaškrtnout jen bourané vozy (zvol si češtinu) a hledej něco v příhraničí. Určo něco najdeš
Díval jsem se minulí týden bouračku která by odpovídala jsem nenašel jen celé auta za 950 éček a víc.
Děkuji
Děkuji

Díval ses i na VW Polo, VW Caddy, Seat Ibizu a Incu? Motry i techniku měly totožnou