blbne mi elektrika:(
blbne mi elektrika:(
zdravim vsechny mam seata ibizu 1,9tdi rv.99 a mam takove dva problemy jeden je že mi nechce jet turbo a ten druhy mam v haji elektriku protoze sem hledal zavadu na turbu tak sem shazoval motor a rozpojil el.na motoru a po zapojeni mi strili kontrolky paliva a teploty zleva do prava a mam pocit ze to vyleti
starter normalne toci svetla sviti ale nechce to naskocit uz sem zkousel i ukostrit zvlast motor ale nic podle me to bude asi tou kouzelnou kulatou patici ale nevim prosim pomuze mi nekdo? :'-(

Re: Maniackovi blbne elektrika:(
Kvůli turbu shazovat motor?
No ale k elektrice: pokud jsi nezapojil konektory tak jak byly (a to už je umění), je docela možné, že jsi už poslal řídící jednotku motoru do věčných lovišť, nebo v lepším případě jsi jen spálil pojistku elektroniky motoru. Ono už jenom přehodit konektory na zpátečce a teploty chladící kapaliny dělá divy (jsou jiné konektory, ale umělci se najdou).
Jednoduše zkontroluj všechny konektory včetně kabeláže, jestli není nějaká skříplá při hýbání s motorem a pokud nic nenajdeš, tak pomůže jedině někdo na místě (přes net těžko)

No ale k elektrice: pokud jsi nezapojil konektory tak jak byly (a to už je umění), je docela možné, že jsi už poslal řídící jednotku motoru do věčných lovišť, nebo v lepším případě jsi jen spálil pojistku elektroniky motoru. Ono už jenom přehodit konektory na zpátečce a teploty chladící kapaliny dělá divy (jsou jiné konektory, ale umělci se najdou).
Jednoduše zkontroluj všechny konektory včetně kabeláže, jestli není nějaká skříplá při hýbání s motorem a pokud nic nenajdeš, tak pomůže jedině někdo na místě (přes net těžko)
Re: blbne mi elektrika:(
no tu uz jednou takovy problem byl,sem auto mel v servise a oni mi tam delaly rozvody a čerpadlo a mely tu samou chybu no pak to spravily ale nic tam nemenily vsechno je puvodni no ale dojeb ten servisak se pred mesicem zabil v aute no tak tet se snazim sam to dat do kupi jinak pojistky ŘJ a kabeli jsou ok sem mel celou el venku a promeroval to jak ču... a nic tak nevim le jinak dekuju za pomoc
I původně lítaly budíky, nebo nefachalo turbo?
to same s tema budikama turbo jelo
No jelikož snímač hladiny paliva v nádrži jde mimo elektroniku motoru, tak bych se ubral směrem k elektronice budíků, ne-li přímo k budíkům.
Ale každopádně hodně napoví napojení na diagnostiku. To je prvotní věc, která by měla být udělána před jakýmkoliv zásahem do elektroniky. Proto tam ta diagnostika je.
Ale každopádně hodně napoví napojení na diagnostiku. To je prvotní věc, která by měla být udělána před jakýmkoliv zásahem do elektroniky. Proto tam ta diagnostika je.
diagnostika mi nic nerekne jak to bylo v tom servise tak tam byl i manik primo ze seata se svim zazracnym notasem a to mu nenapsalo zadnou chybu takze sem z toho ...
maníci ze Seatu nepoužívají noťase
ale VAG/VAS. Stačí nekompletní SW a nenačte to, co potřebuje.
A diagnostika není jen o motoru, ale o dalších podskupinách. Z budíků je napájen imobilizér, který je u tvého vozu samostatně. Stačí, aby blblo napájení budíků a immo ti blokne ŘJ motoru.

A diagnostika není jen o motoru, ale o dalších podskupinách. Z budíků je napájen imobilizér, který je u tvého vozu samostatně. Stačí, aby blblo napájení budíků a immo ti blokne ŘJ motoru.
aha a ten imobilizer najdu cca kde?no a tet mi i kolega mechanik poradil ze mam zkontrolovat kostru na prevodovce ze to muze byt i tim jinak mockrat dekuji za velmi cenne rady 

immo by mělo být ... máš to v SZ
jj a nemuze to byt v te kulate patici co je prichicena na motoru? protoze jak sem tam pohybal s kablem tak se tomu chtelo fungovat no a pak uz nic tak sem ho zkusil rozpojit kus od te patice a nic
No může mít souvislost s chodem motoru, nikoliv s budíkama (nádrž).
Pamatuj, že každé rozpojení elektroniky při zapnutém klíčku zapalování se zapisuje do závad.
Pamatuj, že každé rozpojení elektroniky při zapnutém klíčku zapalování se zapisuje do závad.
jenomze pri odpojeni baterky vymazes pamet řj nebo ne?sem se byl ptat v servise a tam mi rekli ze to tak dela ze tam taky mely ten sami problem jak rozpojili tu patici tak jim to delato to same a ze to davali kajsik do jineho servisu ale ten jim nic nerekl co to bylo a normalne mu to jelo a nic nevymenoval zkusim najit ten imobilizer a nejak ho eliminovat
Kdybys vymazal paměť ŘJ, tak by se ti nesměla nikdy vybít baterie. Jedné, co se ti z ŘJ vymaže po cca 15 minutách odpojení baterie jsou adaptační hodnoty nastavení škrtící klapky, která je u benzínu
ne u nafty. Bez baterky může být i rok a po jejím zapojení auto normálně startneš.
Immo v domácích podmínkách sám nevyeliminuješ.
Odkud jsi?

Immo v domácích podmínkách sám nevyeliminuješ.
Odkud jsi?
aha no ja sem z bohumina jestli ti to neco rika:D
- Granad.de.bill
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsme sousedi .Hoď mi sz třeba svoji adresu nebo kde parkuješ 

Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]
No na to, že bydlím 15km od tebe, tak bych to vědět mělManiack89 píše:aha no ja sem z bohumina jestli ti to neco rika:D

Přímo v Bohumíně máš maníka přes autoelektriku a diagnostiku s velkými znalostmi - p.Karel Walica - viz. ODKAZ
Zajeď k němu, popiš mu výskyt závady a on ti řekne sám, jestli ti auto příjme.
No a pokud budeš mít auto do 13.5. pojízdné, tak se stav za náma do OVY - viz.http://www.seat-club.cz/viewtopic.php?f=4&t=153 , rádi tě poznáme

jo tak toho znam no a kdyby videl tu moji el. tak by se sel raci zastrelit:D mi to i kluci povidaly z roboty ze kdyby to vydel tak by to poslal ze srazu:D
No aspoň budeš vědět na čem jsi 

máš icq ze bych ti poslal fotku kterou patici sem odpojil