Tak jsem doma . Dnešní bitvu jsme vypustili protože zbylo cca 30 bojujících a byli jsme po té noci v historickém stanu promrzlý a hlavně mokří . Bitva i program přez celý sobotní den byl narván opravdu zvučnými jmény a ikonami české šermířské scény . Tyto uskupení lidí jako jsou M.C.E. , Durandal , RZM , Carpe Diem a podobně nabízely opravdu velkou podívanou jak na scéně tak i na samotné bitvě . Osobně jsem měl ale na práci jiné věci takže jsem většinu vystoupení nestihnul ( Naštěstí jsem všechny viděl )
Bitva jako samotná byla koncipována "hodně pro diváky " a tak nám bylo zakázáno postupovat proti nepříteli našim tempem a držet se v šiku pochodujícím neustále v před.
Po sražení vozové hradby jsme si naštěstí na levém křídle udělali vlastní zeď která byla myslím nejaktivnější a hlavně jsme si v ní nejvíce zašermovali protože jsme nebyli chráněni vozovou hradbou na kterou moc křižáci nechtěli utočit protože by si nezašermovali a pouze dostali do palice .
Kamarád bohužel naprosto přesně vystihnul morálku a utočnost křížáků a to větou : "Křižáci k nám došli aby se mohli bránit " . Sám osobně jsem je mlátil jako ostatní na všech bitvách ale kluci - nejspíše v bitvách nezběhlí - povětšinou nevěděli co se děje .
Bitva byla tedy krátká a nebyl jsem přiliš nadšen . Vřava byla místy hezká , sám osobně jsem dostal sekerou do obličeje až mi to roztrhnulo ret .
Naštěstí bylo dosti aktivních šermířu a udělali jsme si svou miniagresivní mlatu přímo před stany . Ta už byla v naši režii a dali jsme si co proto . Já dostal štítem přímo pod helmu do temene hlavy takže jsem si donesl krom roztřžené huby i otřes mozku a pochroumanou krční páteř

O naraženém lokti , a hromadě modřin raději nemluvím . Toliko k včerejšímu dni .
Pro neděli byl program taky velmi zajimavý , ale vzhledem k tomu , že zbylo opravdu pramálo šermířů a v 11 hodin byli pouze 4 platící diváci to bylo velmi chabé , hold, počasí nedorazíš , tudíš Vás milí přátelé mohu opět pozvat na další bitvu která bude tentokráte 19.června v Brně - Modřicích v přírodním amfiteátru vápencového lomu . (pro zájemce hodím i GPS souřadnice )
Bitva bude opět doprovázena pestrým programem a to jak vystoupením skupin , tak i břišní tanečnice ( Opravdu krása se na ně dívat ) Ohňová show která je i pro mě naprosto dechberoucí a hlavně samotná bitva která bude letos opepřena cca 2t vážící obléhací věží a budeme dobývat hrad , proti nám budou dokonce střílet katapulty a podobná verbeš . Bitva je cca na 1 hodinu bojů a ničení - nekompromisní a tvrdá ! Všechny tedy vřele zvu .