Rychloměr Leon M1, 1,4ka, r.v. 2005
Rychloměr Leon M1, 1,4ka, r.v. 2005
Nemáte někdo stejný problém s rychloměrem ve vašem autě? Když projíždím kolem displeje radaru a na rychloměru mám rychlost př. 60km/h tak mi radar ukazuje 50km. Mám na autě 15palcové kola se standardním pneu. Nevíte, čím to je? Nebo to je u těhle aut normální
?

Re: Rychloměr Leon M1, 1,4ka, r.v. 2005
Nevím přesně jaká procentuální úchylka je dána, ale tachometr nikdy neukazuje přesně tolik kolik jedeš. Tedy pokud budeš mít na tachometru 50 Km/h ve skutečnosti pojedeš méně.
Vše je dáno Evropskou normou
Cituji:
„Rychlost znázorňována rychloměrem může být vyšší o deset procent skutečné rychlosti plus čtyři kilometry v hodině. To platí u vozidel všech kategorií - osobních, nákladních i v případě motocyklů,“
Na altei mám také přesný rozměr pneu co mám mít a když jedu 60 podle tachometru ve skutečnosti jedu 52-53 Km/h
Krásný článek o tom je zde:
http://www.rozhlas.cz/motozurnal/radce/_zprava/772823
Vše je dáno Evropskou normou

Cituji:
„Rychlost znázorňována rychloměrem může být vyšší o deset procent skutečné rychlosti plus čtyři kilometry v hodině. To platí u vozidel všech kategorií - osobních, nákladních i v případě motocyklů,“
Na altei mám také přesný rozměr pneu co mám mít a když jedu 60 podle tachometru ve skutečnosti jedu 52-53 Km/h

Krásný článek o tom je zde:
http://www.rozhlas.cz/motozurnal/radce/_zprava/772823
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka

[color=#BF0040]SEAT TOLEDO 1 M[/color] [color=#000000]1.6 SR 74 kw[/color]
[color=#408000]na penězích mi nezáleží,hlavně když se nadřu ![/color]
[color=#408000]na penězích mi nezáleží,hlavně když se nadřu ![/color]
No, věděl jsem že to nikdy neukazuje tak přesně. Jen mě překvapil tak velký rozdíl. Třeba na bravíčku jsem takový rozdíl neměl. Tak co už.
Díky za rady.
Prostě s tím už aspoň počítám.
Díky za rady.
Prostě s tím už aspoň počítám.