Motor po zahřátí ztrácí výkon

r.v. 1999-2005
Odpovědět
Crapy

Motor po zahřátí ztrácí výkon

Příspěvek od Crapy »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, co může způsobovat pokles výkonu po zahřátí motoru? Za studena jde krásně s plynem, pěkně táhne, ale jakmile se zahřeje, tak po 20 - 30 min, tak to jede jak kdybych měl auto plně naložený, reakce na plyn ubohá, prostě se tomu nechce do otáček. Dokonce jsem si všimnul, že když na neutrál prošlápnu plyn a hned pustim, tak se dokonce nic nestane, jako by to ani nezaznamenalo, že jsem něco udělal, musim chvíli pedál podržet, aby vylítly otáčky. A i starty jsou horší za tepla. Je to 1,6 16V 77kW.

Andycat

Re: Motor po zahřátí ztrácí výkon

Příspěvek od Andycat »

nechej znovu změřit ty tlaky ve válcích , podívej se na olej zda není znovu emulze . natlakovat chladící systém - zda drží tlak(může být prasklá hl.válců) , hladina chl.kapaliny neubývá ? hulí to nějak - jak za studena , tak za tepla ....................atd je to přece krádce po opravě , ne!?

Crapy

Re: Motor po zahřátí ztrácí výkon

Příspěvek od Crapy »

Jj, je to krátce po opravě, a proto to pečlivě sleduju. Prasklou hlavu by snad poznali, když tu hlavu sundavali, ne? Nebo to funguje jakože vyměníme těsnění, když nic, tak hlavu, a když nic, tak blok? To snad ne... Jinak ty tlaky můžu nechat znova, ale to by snad jelo blbě pořád, ne jen po zahřátí... Emulze už neni, víčko čistý jak dětská prdelka. Nikde nic nehulí, z výfuku nic neteče, nelítá, voda neubývá. Jen jsem si všimnul, že když se rozjíždim, tak slyšim takový čvachtání vody, jakoby z palubky, celkem hlasitě, nemůže to být něco s tim chladicím systémem? Zavzdušněný? A má to vliv na výkon? Jinak díky za reakci, fakt si toho vážim, já už to chci všechno rozchodit pořádně a mít klid ;)

Odpovědět