TOLEDO - SKVĚLÝ VŮZ ZA SKVĚLOU CENU

Jen ke čtení
Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 130
Registrován: 07.10.2008, 22:06

TOLEDO - SKVĚLÝ VŮZ ZA SKVĚLOU CENU

Příspěvek od admin »

NOVÁ GENERACE DYNAMICKÉHO A ELEGANTNÍHO SEDANU

- První SEAT vyráběný v České republice
- Nejsportovnější sedan ve své třídě
- Elegance kupé, praktičnost kombi
- Moderní motory 1.2 TSI a 1.4 TSI
- Úsporný motor 1.6 TDI ve dvou výkonových stupních
- Vynikající poměr cena/výkon

Praha, 25. 06. 2012 – Nové Toledo přichází. Dynamický a elegantní sedan v moderním designu značky SEAT poháněný velmi úspornými motory TSI a TDI a vyznačující se mimořádnou praktičností a vynikající kvalitou zpracování zůstává věrný úspěšnému receptu, který přinesl velkou oblibu jeho předchůdcům. SEAT vyrobil více než 860 000 vozů prvních dvou generací modelové řady Toledo – tento úspěch byl založen na kombinaci atraktivního designu a praktických vlastností. Nová generace pokračuje podle stejného receptu s velkorysým vnitřním prostorem, vysokou úrovní flexibility, mimořádnou hospodárností a vynikajícím poměrem cena/výkon. Nové Toledo osloví zákazníky, kteří hledají praktický a cenově dostupný sedan nejvyšší kvality pro celou rodinu – bez kompromisů v oblasti elegantního designu a potěšení z dynamické jízdy. Nové Toledo je vyráběno v České republice v závodě v Mladé Boleslavi.

„Nové Toledo napíše svou jasnou příslušností ke značce SEAT, vysokými standardy kvality a výjimečným poměrem cena/výkon zcela novou kapitolu v úspěšné historii této modelové řady,“ říká James Muir, prezident společnosti SEAT, S.A. „Toledo kombinuje skvělý design s úžasnou praktičností, potěšením z dynamické jízdy a vynikající hospodárností. Takto si představujeme dokonalý sedan. Jsme přesvědčeni, že naši zákazníci budou nové Toledo vnímat jako skvělý vůz za skvělou cenu!“

Zcela nové Toledo bude uvedeno na trh v polovině listopadu 2012 nejprve ve Španělsku a Portugalsku, a během roku 2013 i v ostatních částech Evropy. Kromě Španělska budou klíčovými trhy pro Toledo Německo, Mexiko a Turecko. V České republice se první vozy objeví v listopadu letošního roku.

Atraktivní vzhled s úžasnou praktičností
Nové Toledo je s délkou 4,48 metru o čtyři centimetry delší než předchůdce z roku 2004. Na rozdíl od sedanu Toledo II, který měl konvenční stupňovitou záď, je nejnovější verze této modelové řady vybavena velkým zadním výklopným víkem s širokým otvorem pro přístup do zavazadlového prostoru. Relativně dlouhý rozvor 2602 milimetrů (o 80 milimetrů delší než u Toleda II) je zárukou velkorysého pocitu prostornosti a značného místa pro nohy na všech sedadlech.

„Nové Toledo je pravým SEATem – skvěle připraveným na požadavky každodenního života, s nejvyšší úrovní kvality a spolehlivosti,“ říká Dr. Matthias Rabe, viceprezident společnosti SEAT S.A. zodpovědný za výzkum a vývoj. „Nejnovější technologie z oblasti poháněcího ústrojí a podvozku koncernu Volkswagen poskytují vynikající potěšení z jízdy při mimořádné úrovni hospodárnosti a bezpečnosti. A co se týče hodnot spotřeby paliva a emisí, patří Toledo mezi nejlepší vozy ve své třídě.“

Čistý design s mimořádnou elegancí
Design nového Toleda je konzistentním vývojem nového stylu značky SEAT představeného na studiích IBE, IBX a IBL. A je důkazem, že pětidveřový kompaktní sedan s výklopnou zádí může být výjimečně emocionální, sportovní a elegantní.

Nový SEAT Toledo má statnou postavu s čistými a precizně definovanými plochami, liniemi a hranami. Široké, hranaté světlomety patří k DNA aktuálního designu značky. Společně s lichoběžníkovou, extrémně štíhlou maskou chladiče, spodními otvory pro přívod vzduchu a horizontálním pásem zadních světlometů vůz vizuálně rozšiřují.

Designéři propůjčili oblouku střechy mimořádnou dávku elegance. Linie střechy ústí v ladném oblouku do širokého střešního sloupku C, který se plynule zdvihá ze zadní boční partie. Velmi skloněné zadní okno dodává novému vozu značky SEAT vzhled připomínající do jisté míry kupé, aniž by tím byla jakkoli negativně ovlivněna praktičnost a funkčnost.

„Nové Toledo je nadčasová osobnost. Kombinuje klasické moderní linie se zdrženlivě sportovním charakterem a vysokou úrovní každodenní praktické využitelnosti. Je to SEAT mezi sedany, jehož každý detail se vyznačuje vynikající kvalitou designu,“ říká Alejandro Mesonero-Romanos, šéfdesignér značky SEAT.

Nejmodernější motory, vynikající hospodárnost
Jako zcela nový model využívá Toledo nejmodernější motory koncernu Volkswagen. Na vrcholu jsou velmi úsporné zážehové motory TSI se zdvihovým objemem 1,2 a 1,4 litru a jednotka 1.6 TDI s přímým vstřikováním common rail. V kombinaci s nejvýkonnějšími zážehovými variantami je nabízena sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG. Zážehové motory dosahují nejvyššího výkonu v rozpětí od 55 kW (75 k) do 90 kW (122 k). Verze Ecomotive se může pochlubit hodnotou emisí CO2 pouhých 116 g/km. Verze Ecomotive se vznětovým motorem 1.6 TDI o výkonu 77 kW (105 k) nabízí rovněž nejlepší hodnotu emisí CO2 ve své třídě: 104 g/km. SEAT během roku 2013 rozšíří nabídku vznětových motorů pro modelovou řadu Toledo o variantu TDI s výkonem 66 kW (90 k).

Bohatá sériová výbava
Sériová bezpečnostní výbava pro všechny vozy SEAT Toledo zahrnuje čelní airbagy pro řidiče a spolujezdce, boční airbagy pro cestující na předních sedadlech a hlavové/hrudníkové airbagy. Základní model je vybaven rovněž centrálním zamykáním, dělenými sklopnými opěradly zadních sedadel a elektrickým ovládáním oken předních dveří. Ještě bohatěji vybavené verze Reference a Style nabízejí ještě více komfortních a designových prvků výbavy.

Zdroj: IVG
Přílohy
274_4fdb80a8f04a6.jpg
274_4fdb80a8f04a6.jpg (9.51 KiB) Zobrazeno 4765 x

Odpovědět