Pět tipů, jak ušetřit na povinném ručení

Jen ke čtení
Odpovědět
admin
Administrátor
Příspěvky: 130
Registrován: 07.10.2008, 22:06

Pět tipů, jak ušetřit na povinném ručení

Příspěvek od admin »

Platit povinné ručení nebývá zrovna nejoblíbenější aktivitou majitelů aut. Vyhnout se mu samozřejmě nelze, existuje ale několik možností, jak náklady na povinné ručení snížit, a bez velkého rizika tak ušetřit i několik tisíc korun.
  1. Srovnávejte
    Nejdůležitější je samozřejmě neustrnout u jediné pojišťovny, ale provádět porovnání povinného ručení, které je momentálně nabízeno na trhu. Pojišťoven, které povinné ručení poskytují je celá řada, a rozdíly v ceně, službách i bonusech jsou opravdu markantní.
    Ke srovnání povinného ručení můžete využít nejrůznější internetové kalkulačky, vždy však dbejte na to, abyste neporovnávali pouze cenu. Ne vždy je právě to nejlevnější pojištění vhodné pro Vaše vozidlo a Váš typ ježdění. Zohledněte i další parametry, jako jsou limity pojistného krytí, asistenční služby nebo další připojištění zahrnutá v ceně.
  2. Zamyslete se, co skutečně potřebujete
    S předešlým bodem samozřejmě souvisí i nutnost zamyslet se, jaké služby od povinného ručení očekáváte a jaké opravdu využijete. Nemusíte tak připlácet za zbytečně velké limity krytí nebo doplňkové služby, když už teď víte, že je nikdy nebudete potřebovat.
  3. Sjednání online
    Nemálo pojišťoven na trhu aplikuje obchodní model, kdy upřednostňují sjednávání povinného ručení přes internet. Za pár kliknutí odkudkoliv tak můžete získat až 15 % slevu z celkové ceny. Povinné ručení online je přitom výhodné nejen pro pojišťovnu, ale i pro Vás, protože nemusíte hledat pobočky pojišťoven a sjednat si pojištění kdykoliv potřebujete. Odhad ceny pojistného si můžete provést v kalkulátoru zde: http://iruceni.cz/povinne-ruceni-dle-kw-cm3/
  4. Zvláštní slevy
    Některé pojišťovny nabízí zvláštní slevy, jako nižší ceny povinného ručení pro ženy, ZTP nebo pro vozy, které mají za rok menší počet odjetých kilometrů. Dále se můžete setkat se zohledněním rodinného stavu, místa bydliště, roční frekvenci placení i za to, pokud se bude jednat o první rok provozu vozidla. Informujte se proto u každé pojišťovny, jaké slevy Vám může nabídnout.
  5. Spoluúčast pro dobré řidiče
    Některé z pojišťoven, pak nabízí levnější povinné ručení i havarijní pojištění na základě povinné spoluúčasti. Při volbě opravdu levného povinného ručení si tak zjistěte, zda je spoluúčast vyžadována, a jakou částku činí. Ačkoliv snížení ceny, které lze takto získat, může činit i více, než 10 % z celkové ceny pojištění bez spoluúčasti, přijmutí takovýchto podmínek by měli zvážit pouze opravdu dobří řidiči. V opačném případě totiž možná ušetříte na povinném ručení, celkové náklady se Vám ale v případě častých nehod vyšplhají daleko výše, než by byla plná cena nejdražšího pojištění na trhu.
Možná vás budou zajímat i příklady cen nabídek povinného ručení s bonusem a bez bonusu:
http://iruceni.cz/priklady-cenovych-nabidek/
Přílohy
Pixmac000055022711 (1).jpg

Odpovědět