Jakou autobaterii do 1.9Tdi 110kw
Jakou autobaterii do 1.9Tdi 110kw
Dobrý večer, můžete mi doporučit autobaterii? Hlavně kolik Ah by minimálně mohla mít? Děkuji
Re: Jakou autobaterii do 1.9Tdi 110kw
Do diesla se dává od 70 Ah až do 80Ah kapacity ale lepší z vyším startovacím proudem.Já jsem jsi koupil v Ostravě u hlavního nádraží ve Vartě autobaterii Varta silver dynamic 12V kapacita77Ah a startovací proud 780A no tu nejsílnější co varta vyrábí pro osobní auto z diesel motor
a myslím že zima bude bez problému

Seat toledo 1.9tdi 66kw rotačka rv.2004 ALH
- Radik1.9TDI
- Kontaktovat uživatele:
77Ah 780A je dobrá volba ale Varta? Do toho bych nešel. Osobně jsem slyšel že hodně často odcházejí. Mohl jsem mít tu samou za celkem dobrou cenu, ale radši si připlatím a pořídím něco jiného.
VARTA je vynikající baterie a dává se i do prvomontáže (kde nezřídka vydržela i 10let). Řada Silver Dynamic je skvělá volba.
Další dobrou volbou jsou baterie EXIDE, BANNER apod. Naopak se vyhni bateriím Bosch, Akuma (již čína, v ČR se nevyrábí), TOPLA a dalším nízkojakostním noname produktům
U výběru je ale potřeba dávat pozor nejen na kapacitu (u 1.9TDI je ideál okolo 74Ah se startovacím proudem nad 600A) ale i na umístění plusového pólu na pravé straně (pólování 0) a hlavně na rozměry Aku, aby vlezl do krytu baterie a seděla pojistková lišta na baterce. Rozměry jsou 278x175x190mm (délka x šířka x výška).
Po montáži doporučuji ověření správné funkčnosti dobíjecí soustavy a během výměny baterií nezapomenout přepojovat přes záložní zdroj (zabránění ztráty adaptačních hodnot v řídící jednotce motoru, spárování klíčů, zadání kódu do rádia, nastavení dojezdu oken). Kvalitní firmy toto vše provedou při výměně baterie automaticky v ceně baterie, zatímco někteří prodejci prodají jen baterii a o další osud baterie/montáže se nestarají.
Vodítko pro výběr aku - http://www.varta-automotive.cz/index.ph ... =cz&range=
Další dobrou volbou jsou baterie EXIDE, BANNER apod. Naopak se vyhni bateriím Bosch, Akuma (již čína, v ČR se nevyrábí), TOPLA a dalším nízkojakostním noname produktům
U výběru je ale potřeba dávat pozor nejen na kapacitu (u 1.9TDI je ideál okolo 74Ah se startovacím proudem nad 600A) ale i na umístění plusového pólu na pravé straně (pólování 0) a hlavně na rozměry Aku, aby vlezl do krytu baterie a seděla pojistková lišta na baterce. Rozměry jsou 278x175x190mm (délka x šířka x výška).
Po montáži doporučuji ověření správné funkčnosti dobíjecí soustavy a během výměny baterií nezapomenout přepojovat přes záložní zdroj (zabránění ztráty adaptačních hodnot v řídící jednotce motoru, spárování klíčů, zadání kódu do rádia, nastavení dojezdu oken). Kvalitní firmy toto vše provedou při výměně baterie automaticky v ceně baterie, zatímco někteří prodejci prodají jen baterii a o další osud baterie/montáže se nestarají.
Vodítko pro výběr aku - http://www.varta-automotive.cz/index.ph ... =cz&range=