cukani tdi 81 kw

r.v. 1999-2005
Odpovědět
miramixin

cukani tdi 81 kw

Příspěvek od miramixin »

Zdravim chtel bych se zeptat dnes jsem norm jel a cuklo my v aute probliklo zhaveni a zhaslo jel jsem dal a asi po 5 km cuklo znovu a vyplo se asr kdyz jsem auto chcip a nastartoval tak zas bylo vse ok pichli jsme to na diagnostiku a psalo to ze nekomunikuje s abs vymazaly jsme to jely jsme to projet a uz to pak nic nenapsalo mechanik me rikal ze muze byt v prdely naftovy filtr co vy myslite diky za rady

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Re: cukani tdi 81 kw

Příspěvek od Granad.de.bill »

A co třeba vstřiky ? No jen nechápu tu souvislost ABS s palivovým filtrem ..
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Jestliže probliklo žhavení, je uložená i závada v ŘJ motoru.
Ucpaný palivový filtr může způsobovat cukání (přes filtr se nedostane dostatek paliva, pumpa pak nedodá dostatečné množství/tlak paliva na vstřik, ten se neotevře a motor cukne. Když to bude zrovna na třetím válci, kde je řídící vstřik, tak se odešle hláška o špatném impulsu. Při onom cuknutí na kluzkém povrchu zároveň cukne i náhon a tak snímač otáčení kol pro abs/eds/asr/esp nevyšle v očekávanou chvíli impuls do ŘJ ABS a tak zapůsobí protiprokluz/stabilizace.
Toto je situace když se sejde více výše uvedených faktorů a pak si někdo může pomyslet "co má společného filtr s ABS?"
Ucpání filtru (nedostatečnou průchodnost) si ověříš snadno - maximální zatížení motoru, tedy doba, kdy motor potřebuje nejvíce paliva. Bude-li škubat, mají vstřiky málo paliva (filtr, čerpadlo, vstřiky).
U poškozeného vstřiku by auto cukalo stále a auto by kouřilo, nehledě na to, že bys daleko nedojel.
Jinak u našeho paliva (neoplývá zrovna kvalitou a čistostí) měň palivový filtr co cca 20-30tisíc km a používej aditivum do nafty (VIF).

Tvé příznaky se ale více blíží problému v elektroinstalaci a to buď přímo napájení (spínačka, kostra), nebo relé 109 (napájí elektroniku vstřikování), popř. může napovědět i nenávázání komunikace s ŘJ ABS, což by znamenalo, že je problém na komunikační lince (způsobí to třeba i neorigo rádio, jenž má na místě komunikace jinou funkci - na napájecím konektoru rádia).

Taktéž může být problém přímo na ŘJ ABS ( v té je i zbytek elektroniky pro EDS/ASR/ESP - dle toho, co vše tam je). Pak by ti mohla jednotka ABS vyslat falešný signál do ŘJ motoru pro omezení výkonu (paliva), jelikož si myslí, že auto prokluzuje a EDS nepostačuje, nebo není na něj rychlost (bliknutí ASR)

Jak vidíš, příčin může být více a jen ty a tvůj mechanik můžete vyeliminovat ty nesprávné domněnky a dojít k té správné příčině. Snad ti toto bude vodítkem

miramixin

Příspěvek od miramixin »

ty jo je toho dost no kdyz jsme vymazali chyby tak uz tam nenaskocily tak asi zacnu tim filtrem ajainak kolik stiji to rele akde ho najdu diky moc

miramixin

Příspěvek od miramixin »

zdravim tak dnes jsem ujel 30 km opravdu citovku ja jednou v tom zas cuklo a v tom cuknuti probliklo zhaveni tak co myslite ze by to mohlo byt teda dekuji za odpoved filtrem si myslim ze to nebude

miramixin

Příspěvek od miramixin »

Chlapy prosim vas kde presne najdu u seat leon tdi rv 2000 reletko 109

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Když sundáš (odšroubuješ 3 šroubky) kryt pod volantem (ten nad pedálama) tak se dostaneš k relátkům. 109 je na pozici 12, tedy v druhé řadě na předposlední pozici.

miramixin

Příspěvek od miramixin »

prosim vas jak se presne jmenuje rele 109

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Relé napájecího napětí (J317) řídící jednotky vstřikování motoru. Na krytu má číslo 109, dle toho má pojmenování.
To J317 vyčteš jen z elektroschémat k vozu, na relé takové číslo nenajdeš.

miramixin

Příspěvek od miramixin »

Zdravim jak jsem se ptal kde najdu to rele mechanik me rikal ze je jak jsou z boku pojistky tak za nema abych nerozdelaval neco zbytecne diky moc

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

No na panelu pojistek je pět šroubků Torx, krátké drátky k panelu pojistek a přístup k relátku jak k penězům. Když sundáš spodní kryt, máš to tři křížové šroubky a přístup jak politici do státní pokladny. Rady tvého mechanika mě děsí :?

miramixin

Příspěvek od miramixin »

jak jsem tak pochopil jestli se nemilim tak se k nim da dostat z boku i ze spod tak ze ze spod je to lepsi tada diky

miramixin

Příspěvek od miramixin »

Tak auto opraveno rele 109 oprava me stala 100 kcv autorizovanem servise ccca 15 min

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Tedy máš vyřešeno a za pakatel. To potěší ;)

miramixin

Příspěvek od miramixin »

to jo no myslel jsem ze budu platit hafo tak jsem rad hlavne za rady diky moc

Odpovědět