Nefunkční climatronic

r.v. 1999-2005
Odpovědět
majkl
Příspěvky: 9
Registrován: 23.02.2011, 10:07

Nefunkční climatronic

Příspěvek od majkl »

Ahojte všichni,
nemáte někdo tip na zjištění a hlavně odstranění závady u climatronic na Toledu 1M rv 2000? Už s ním bojuju skoro měsíc, podle VAG je všechno OK, ale výsledek je, že nechladí :wall:
Climatronic dělá všechno, co má v popisu (zapíná i vypíná kompresor, větrák zvyšuje i snižuje, překlápí klapky atd.), hledal jsem ještě chybu v řídící jednotce ventilátorů (tu jsem vyměnil za jinou, na jiném autě prokazatelně funkční), ale nic, prověřil jsem dráty z tlakového čidla do řj ventilátorů a z ní ke klimakompresoru a vše OK, jen do kompresoru nejde 12 V :? Tak jsem si říkal, jestli není ještě nějaký (špatný) spoj = konektor mezi climatronic a řj ventilátorů?
U Alhambry 2002 mi (když bylo málo chladiva v systému) zablikal displej, tady nic nebliká (i když ho tam bylo málo). Nechal jsem to doplnit, fungovalo to cca 2 dny (a to ještě sporadicky) a od té doby nic. Kdyby to tak rychle uteklo, tak by tam musela být někde díra jako kráva, kterou by (snad?) ten test, co se dělá při doplnění chladiva musel odhalit, ne? Malé netěsnosti to neumí (to vím prokazatelně z oprav u Alhambry, kde test napsal "nenalezena žádná netěsnost" a v chladiči to utíkalo přes víčko), ale když by to uteklo za dva dny...?
Díky za případnou pomoc.

majkl
Příspěvky: 9
Registrován: 23.02.2011, 10:07

Re: Nefunkční climatronic

Příspěvek od majkl »

Tak po delším pátrání jsem objevil upadlý drátek = přívod k řídící jednotce ventilátorů... nový konektor a vše funguje ;)

Odpovědět