Zdravim, hučení při rozjíždění v pravém kole jen když točím volantem doprava nebo do leva, a v poslední době když řadím tak mi dře i převodovka. Leon 2001 TDI 66KW
Je toho víc minulej tejden jsem byl dopustil klimu a netočí mi asi kompresor, směs mi neutíká ale nejde mi. Díky
Hučení v kole, klima
Re: Hučení v kole, klima
Zkus to hučení líp specifikovat - má to souvislost s rychlostí kola nebo směrem kola? (zvuk se mění s rychlostí, nebo s úhlem vytočení kol). Jde to od kola, nebo máš jen pocit, že to odtamtud jde?
Co myslíš pod pojmem dře převodovka? Pokud to, že když řadíš např dvojku, tak že jde zařadit ztuha a při tom cítíš/slyšíš škrtnutí zubů, tak problém může být jak ve spojce/setrváku, tak i v ložiscích převodovky, oleji v převodovce (málo oleje, špatný typ oleje), nebo i synchronech (poškozené).
Po zapnutí klimy se roztočí ventilátory na sahaře (oba na chladiči)? Máš manuální klimu nebo Climatronic (digitál)? Jestli se kompresor točí jde vidět i při pohledu seshora (netočí se jen řemenice, ale i středové těleso spojky = celé kolo co pohání řemen)
Popiš všechny problémy blíž a podrobněji, pak půjde snad i poradit.
Co myslíš pod pojmem dře převodovka? Pokud to, že když řadíš např dvojku, tak že jde zařadit ztuha a při tom cítíš/slyšíš škrtnutí zubů, tak problém může být jak ve spojce/setrváku, tak i v ložiscích převodovky, oleji v převodovce (málo oleje, špatný typ oleje), nebo i synchronech (poškozené).
Po zapnutí klimy se roztočí ventilátory na sahaře (oba na chladiči)? Máš manuální klimu nebo Climatronic (digitál)? Jestli se kompresor točí jde vidět i při pohledu seshora (netočí se jen řemenice, ale i středové těleso spojky = celé kolo co pohání řemen)
Popiš všechny problémy blíž a podrobněji, pak půjde snad i poradit.