Ak sa vsetko podari ako ma, po novom roku by som rad kupil jazdenu kratku alteu 2005+ max 130 tis. najazdene, cena max 7,5 tis. eur.
Co sa tyka motorizacie som rozhodnuty ist do 1,9 TDI 77 kW. Premyslal som aj nad 2j-litrovom PD-cku, ale podla skusennosti z okolia vidim ze sa ten motor vydaril tak trom z 10tich, tak som to radsej zavrhol. Nie som ziadny zavodnik, ale jazdim tak sviznejsie v ramci moznosti mojho terajsieho SDI-cka (kratka fabka 2001), takze skusennost z dieslami uz nejaku mam + otec ma 1,9 TDI PD 2006 Tourana, takze na ten motor mam dobre referencie. Styl jazdy menit nebudem a potrebujem nieco spolahlive co mi dalsich 5-6 rokov bude v pohode sluzit.
Takze, na co si mam pri kupe tohto typu auta davat pozor? Dnes sa clovek stretava s z odr...im (prepacte za vyraz) na kazdom kroku

Vidim vela inzeratov, kde maju tie auta najazdenych okolo 70 tis.km (je pravda, ze sa dnes staca o 106) ,ale je jasne ze by som najradsej kupil auto s co najmensim poctom km.
Existuju nejake indicie, ktore sa na alteach ukazuju aby som si mohol spravit lepsi obraz? Je mi jasne, ze nekupujem nove auto, ale ide mi skor o take znaky ktorych si hned nemusim vsimnut. Precital som uz kopu for a zhanam kade jake info, predsa penazi nemam na rozdavanie a nerad by som si neskor trieskal hlavu (mozno aj kvoli nejakej banalite) aj ked to riziko tam vzdy je....
Pripadne co na alteach odchadza ako prve, myslim zo spotrebneho materialu a pod. na com mam pri kupe pozerat ( pripadne s cim po kupe pocitat, zaklad rozvody pri 90 tis. su mi jasne)
Dakujem za aku kolvek radu, napad...vsetko sa zide