vzduchový filtr u 1,4 M1 Leon
vzduchový filtr u 1,4 M1 Leon
Opět můj dotaz. Prosím o radu a nejlíp o foto. Kde se nalézá na 1,4ce Leon M1 vzduchový filtr? Ať na ten přívod vzduchu koukám jak chci, nevidím kde by mohl být, leda za motorem. Díky
Re: vzduchový filtr u 1,4 M1 Leon
Ahoj, jen se ptej
Vzduchový filtr je součástí krytu motoru. Kryt motoru sundáš tahem nahoru (chce to pěkně potáhnout) je jen pevně nasunutý, otočíš kryt spodem nahoru a usmějí se na tebe šroubky. Po odšroubování se dostaneš k filtru.

Vzduchový filtr je součástí krytu motoru. Kryt motoru sundáš tahem nahoru (chce to pěkně potáhnout) je jen pevně nasunutý, otočíš kryt spodem nahoru a usmějí se na tebe šroubky. Po odšroubování se dostaneš k filtru.
Díky, za ochotu. To by mne opět nenapadlo. ))) Takže tahem? Nemusím se bát, že se něco může ulomit?
Jen tahej rovně nahoru, nejdříve zadek (osazení na vstřikování) a pak předek (uložení v gumových lůžkách). Jde toztuha, ale jde.
- Přílohy
-
- E10-0077.png (7.68 KiB) Zobrazeno 6541 x
Tak tak, Marek opet nekeca
, jelikoz mam tuto motorizaci nejaky patek, tak mohu jen potvrdit a jeste kdyz je to dolozene tak peknym obrazkem

Jsem ho narychlo kreslil 

Tak jsem dneska otevřel kapotu a zjistil že mám úplně jiný kryt motoru. Mám ho rozdělený na několik a každá část má aspoň dva šroubky. Tak jsem to radši neodšroubovával, protože nebyl čas. Je to r.v.: 2005
No jestli v tom případě máš tedy takový kryt motoru, tak není z roku 2005, ale z prvních modelů.
Filtr je v té černé kostce označené červeným rámečkem a dostaneš se k němu po vyšroubování tří šroubků - viz zelené šipky a odklopením (vzadu jsou jen zasouvací drážky - myslím). Na demontáž je to ještě lehčí, než u nového (2003-->) modelu.
Filtr je v té černé kostce označené červeným rámečkem a dostaneš se k němu po vyšroubování tří šroubků - viz zelené šipky a odklopením (vzadu jsou jen zasouvací drážky - myslím). Na demontáž je to ještě lehčí, než u nového (2003-->) modelu.
- Přílohy
-
- 1010933799_5.jpg (151.66 KiB) Zobrazeno 6490 x
-
- Bez názvu.JPG (43.64 KiB) Zobrazeno 6486 x
Kolega ma asi tento, tzn ani jeden cos ukazal, nejak jsem si to neuvedomil prvne ani ja

Ale princip stejny. Neboj se toho

Ale princip stejny. Neboj se toho

Ale ano, druhý uvedený postup platí

Souhlas s Vojtishkem. To je ono. A zaručeně rok 2005, )))
Jen ještě dotaz, vede do něj nějaká hadička z řidičovi strany. Co to je?
Jen ještě dotaz, vede do něj nějaká hadička z řidičovi strany. Co to je?
Měla by to být odvětrací hadice z odlučovače oleje, co ke na odvětrání klikovky.